Catalunya Diari
Bombers apagant un foc a Califòrnia

Els violents incendis tornen a amenaçar Califòrnia amb greus talls de llum a més de 2 milions de persones

Els incendis han tornat a atacar l’estat nord-americà obligant a tallar el subministrament elèctric a les cases afectant a més de 2 milions de persones

Els focs han tornat una vegada més a Califòrnia, després que el passat 2018 es registressin uns dels incendis forestals més devastadors mai vistos als Estats Units. Enguany, la situació no ha estat menys, i les flames tornen a devorar aquesta regió nord-americana, amb diferents incendis que afecten Calimesa, Ventura i Sylmar, obligant, fins i tot, a tallar el subministrament elèctric a gairebé 2 milions de persones al nord de l’estat i a San Francisco.

El pitjor dels incendis és el que hi ha Calimesa, on el foc ja ha afectat moltes cases i ha destruït 74 habitatges, segons indica el Departament de Bombers del comtat de Riverside. A Ventura la situació també és molt complicada, on els incendis cremen sense control a la ciutat de Newbury Park.

A Los Ángeles, aquesta passada matinada un incendi es va originar a Sylmar, al nord de la ciutat, i ràpidament es va propagar pels forts vents que bufaven, arribant a travessar diverses autopistes i cremant tot el que trobava al seu pas.

Sense llum per prevenir desastres pitjors

Les previsions meteorològiques ja alertaven de la possibilitat que es formessin incendis virulents a la zona. Davant aquests pronòstics, la companyia Pacific Gas & Electric va decidir unilateralment deixar a 2 milions de persones sense llum al nord de Califòrnia i San Francisco.

Aquesta mesura sense precedents a Califòrnia, s’ha dut a terme per tal d’evitar la formació de més incendis, ja que les línies d’alta tensió de la companyia van provocar, l’any passat, l’incendi més letal de la història dels Estats Units.

Els habitants de la zona sense corrent elèctric s’han afanyat a anar als comerços per comprar piles, gel i comestibles mentre els comerços acusen la companyia d’ocasionar greus pèrdues pels talls de llum, pròpies del «tercer món».

«Mai cap estat del segle XXI hauria de patir talls d’aquesta dimensió», ha lamentat el governador de Califòrnia, Gavin Newsom, acusant la companyia energètica de negligència i mala gestió de la seva xarxa de subministració, insuficientment modernitzada.

També et pot interessar...