Catalunya Diari
La mala mar i el fort vent persistiran aquest pròxim dimarts a la Costa Brava

Alerta per mala mar i fortes ventades un dia més a la Costa Brava

El fort vent de Tramuntana i la mala mar ja s’han fet notar aquest dilluns. De cara a les pròximes hores la situació es mantindrà amb diferents alertes activades

El Servei Meteorològic de Catalunya ja havia alertat de les fortes ventades i mala mar per aquest dilluns a la zona de la Costa Brava. L’arribada de pertorbacions i de fronts atlàntics ha estat el precedent que s’activessin aquests avisos de perill meteorològic, on està previst que encara duri aquesta situació aquest pròxim dimarts.

 El temporal marítim i de vent ja s’ha fet notar aquest dilluns. La boia de Begur ha arribat a mesurar una onada de fins a 7,8 metres d’alçada a primeres hores del dia. Més a la costa, les onades, malgrat que eren més minses, també han arribat a regirar el mar amb algunes onades que han arribat fins els 1,5 o 2 metres d’alçada.

La propera jornada de dimarts, la situació de mala mar encara es mantindrà a la Costa Brava. D’aquesta manera, el Servei Meteorològic de Catalunya manté l’alerta que les onades a la mateixa línia del litoral podran superar els 2,5 metres amb mar de fons marcada.

Alerta per fort vent i mala mar a la Costa Brava aquest dimarts
Alerta per fort vent i mala mar a la Costa Brava aquest dimarts | meteocat

Pel que fa al vent, també es preveu que es mantingui un dia més. Aquest dilluns, a l’estació de Portbou, ja s’han arribat fins als 109 km/h. En aquest sentit, el Meteocat també manté l’alerta de ventades fortes tant a l’Alt com el Baix Empordà on el vent podrà arribar a bufar un dia més per sobre els 90 km/h, sobretot durant les primeres hores del dia.

En tots dos casos, des de Protecció Civil destaquen el perilldel fort onatge i demanen que la gent no s’acosti als espigons, ja que poden ser arrossegats pel mar.

També et pot interessar...