Torna la calma sense vent però amb calor atípica per Nadal

Les temperatures màximes rondaran o superaran els 20º aquest inici de setmana, incloent el dia 25. Més boires a l’interior i sense pluja a la vista
Les festes de Nadal es presenten plàcides i càides | Arxiu

Índex Amagar

Després de les fortes ventades de les últimes jornades, encarem una setmana de festes nadalenques ben tranquil·la amb un anticicló que ens abraçarà de ple i que ens portarà sol, poques bandes de núvols, més boires a l’interior i unes temperatures atípicament altes per l’època. No es veuen pluges per enlloc el que resta d’any.

Dilluns el vent anirà marxant

La ponentada d’aquests dies donarà pas a un dilluns marcat encara per un vent que anirà perdent força hora rere hora, si bé encara pot bufar amb ganes a València i a l’interior del nord de Castelló fins al migdia. No obstant, les ràfegues seran cada vegada més moderades. Tot plegat amb sol i tan sols algunes bandes de núvols alts i prims inofensives.

Mapa de previsió per aquest dilluns | Aemet

Nadal gens fred i plàcid

De cara a la Nit de Nadal, el dia 24, les temperatures baixaran més gràcies a la falta de vent i de núvols, amb unes mínimes que seran més fredes en conjunt, especialment a l’interior. No s’esperen precipitacions amb cel força clar i boires que aniran a més a les fondalades de l’interior.

De cara al dia 25, el sol dominarà arreu, si bé continuaran creuant algunes bandes de núvols alts i prims inofensius i les boires continuaran apareixent a punts interiors. Temps plàcid però amb temperatures que seran clarament altes per l’època, ja que entre dimarts i el dia de Nadal moltes màximes se situaran entre els 17º i 22º, localment més altes. Un ambient gens hivernal que seguirà uns quants dies.

Pocs canvis la resta de la setmana

De cara a la resta de dies de la setmana, pocs canvis en el temps hi haurà, si bé les temperatures baixaran una mica i moltes màximes se situaran entre els 15º i 20º. Farà sol en conjunt sense precipitacions i aniran creuant bandes de núvols alts i prims, sense descartar-ne alguns de baixos a la costa, mentre que les boires seguiran apareixent a zones interiors. No es veu pluja per enlloc fins a l’any que ve.

"Un ferit al Baix Llobregat per la caiguda d’un arbre a causa del vent" "Ventada rècord de més de 180 km/h i centenars de problemes a Catalunya"