Catalunya Diari
Greta Thunberg, enfundada en un impermeable groc.

El pare de Greta Thunberg se sincera davant la ràdio

El pare de Greta, Svante Thunberg, reconeix que la lluita pel canvi climàtic que ha dut a terme la seva filla l'ha ajudat a sortir d'una forta depressió que arrossegava des de fa 3 anys

En un programa anglès de l'emissora Ràdio 4, de la BBC, aquest dilluns 30, s'ha aconseguit una entrevista on hi ha participat la Greta Thunberg i el seu pare, en un apartat especial dedicat a l'emergència climàtica. De fet, una part d'aquest programa ha estat presentat per la mateixa Greta Thunberg.

El seu pare, Svante Thunberg, ha reconegut en aquest programa de ràdio que  la seva filla és una noia més alegre des que fa gairebé dos anys va iniciar les seves accions demanant respostes polítiques a la crisi climàtica. 

No obstant això, el pare recorda que «no donava suport a què la Greta deixés d'assistir a l'escola tots els divendres per manifestar-se davant del Parlament de Suècia. De la mateixa manera que era una mala idea que es posés a primera fila de la batalla contra el canvi climàtic».

La Greta ha tingut una vida emocional molt complexa

Svante Thunberg, va declarar al programa de ràdio que la seva filla havia lluitat contra una depressió durant quatre anys abans de començar la seva vaga escolar i, que el pitjor malson per a un pare va ser quan l'adolescent va començar a negar-se a menjar.

Més endavant, quan va començar a debatre i investigar sobre el canvi climàtic, la Greta s'apassionava cada vegada més per abordar el problema, recorda Svante. Tot i això, va començar a acusar els seus pares de ser uns hipòcrites,  per algunes de les seves conductes personals, entre les quals es trobava el consum de carn, els viatges en avió o el consumisme.

Svante recorda que, en  centrar-se en la lluita contra el canvi climàtic, Greta va obtenir una espècie 'd'energia'  que canvi la seva vida positivament i ara és molt més feliç, a més de convèncer a tota la família dels beneficis de consumir menys, acostar-se al veganisme i replantejar-se els vols en avió.

Greta Thunberg, enfundada en un impermeable groc.
Greta Thunberg, enfundada en un impermeable groc. | Wikimedia Commons

D'on prové el fanatisme de la Greta?

Al llarg del programa radiofònic de la BBC, la mateixa Greta va trucar a través del Skype a qui ella considera el seu inspirador, David Attenborough, un gran divulgador científic, el qual considera que Greta ha fet una gran feina aquests darrers mesos.

David, va valorar molt positivament el treball de Greta i va afirmar que «ha despertat davant el món un problema tan greu com l'emergència climàtica. Ha aconseguit fets que molts de nosaltres hem estat treballant durant més de 20 anys i no ho hem aconseguit».