Catalunya Diari
Imatge de Port Ainé

Port Ainé obre aquest dissabte amb gruixos de fins a 40 cm de neu pols

Port Ainé ha ampliat el sistema de fabricació de neu de cultiu

Les estacions del Pallars Sobirà, ja estan a punt per oferir la millor experiència a la neu.  L'estació de Port Ainé obre aquest divendres 29 de novembre i Espot, el dia 6 de desembre.

Divendres 29,  els visitants de Port Ainé es trobaran amb gruixos de 20 a 40 cm de neu pols en cotes altes i podran gaudir de fins a 16 pistes, un 64% del total. Pel que fa als quilòmetres esquiables, els visitants podran lliscar per gairebé el 75% de l'estació, és a dir, uns 20 quilòmetres.

Espot esperarà fins a la Puríssima

Pel que fa a Espot, s'està treballant per oferir el màxim domini esquiable possible de cara a la seva obertura per al pont de la Puríssima.  L'horari de totes dues estacions serà de 9.00 h del matí a 17.00 h de la tarda.

Port Ainé està situada en els municipis de Rialp i Soriguera, al massís de l'Orri i envoltada pel Parc Natural de l'Alt Pirineu, fet que permet gaudir de la natura i els paisatges exuberants. El punt més alt és el pic de l'Orri, amb 2.440 m, que esdevé un mirador únic del Pirineu. Port Ainé té 26,7 quilòmetres esquiables, repartits en un total de 25 pistes d'esquí.

Espot és una estació que gaudeix d'una situació privilegiada als Pirineus, ja que és l'única situada al costat d'un Parc Nacional, el d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Es tracta d'una estació familiar que compta amb el distintiu de Destinació de Turisme Familiar, segell que atorga l'Agència Catalana de Turisme. Amb una cota màxima de 2.500 metres i una mínima de 1.500 m, disposa d'un total de 25 quilòmetres esquiables repartits en 22 pistes d'esquí.

Un hivern dissenyat per als amants de l'aventura i del descens

Aquesta temporada 2019-2020 arriba carregada de novetats, entre les quals destaquen: la instal·lació de nous canons a Port Ainé, que aquest hivern passa a tenir 11 pistes innivades (44%) i 12,900 quilòmetres innivats (48,3%); i el nou telecadira d'Espot, remuntador desembragable de 4 places, que s'anomenarà La Roca, nom escollit per concurs a les xarxes socials de l'estació.

Paral·lelament, els usuaris també tindran a la seva disposició un ampli ventall de propostes pensades per a tots els públics, com el Parc Lúdic i d'Aventura (Espot i Port Ainé), l'activitat de bateig de neu (Espot i Port Ainé), o les raquetes de neu (Espot i Port Ainé). Però les opcions no s'acaben aquí, ja que aquest hivern es presenten dues noves alternatives per fer amb la família o el grup d'amics: Passeigs en ratrack i Starlight Aigüestortes.

També et poden interessar...