Catalunya Diari
Aquest cap de setmana es dóna el tret de sortida a la temporada d'esquí a moltes estacions

Ganes de neu: on es pot esquiar aquest cap de setmana?

Algunes estacions catalanes ja obren pistes gràcies a les nevades d’aquesta setmana

La primera situació de fred i neu que ens ha acompanyat al llarg de tota aquesta setmana ha arribat amb puntualitat i ha fet que el Pirineu canviï de paisatge radicalment. Les diferents estacions d’esquí del Pirineu català s’estan afanyant a preparar les pistes i algunes estacions ja obriran aquest cap de setmana.

Malgrat que els gruixos acumulats encara no són gaire importants, el més destacable és que hi ha neu a tota la serralada i per sobre dels 1500 metres aguantarà perfectament durant tot el cap de setmana gràcies a les baixes temperatures.

Pirineu oriental: La Molina, Masella i Tuixent- La Vansa

L’estació d’esquí de  Masella, com és tradició cada any, va obrir aquest passat dimecres 13 de novembre ininterrompudament fins a finals de temporada, tot i que amb poques pistes obertes, però un any més convertint-se de nou amb la primera estació dels Pirineus que obre el seu domini esquiable.

Amb la nevada d’ahir, l’estació ja ha comunicat que obrirà el sector de la Tosa, tenint disponible el 100% de desnivell esquiable. Actualment disposa de 12 km esquiables amb previsió que en siguin més aquest cap de setmana. El gruix va dels 25cm a les cotes més baixes fins als 50cm a les més altes  amb una qualitat de neu pols.

La Molina estrenarà temporada també aquest cap de setmana obrint parcialment les seves instal·lacions i gaudint d’uns gruixos de 30cm  a totes les cotes. Tuixent-La Vansa obrirà parcialment  però només per a poder gaudir d’una passejada amb raquetes sobre la neu, esperant noves nevades que permetin l’esquí de fons.

 

Pirineu occidental: Ordino Arcalís i Porté-Puymorens

Al Pirineu de Lleida el cas és curiós perquè ha nevat més i en alguns casos com el de Baqueira els gruixos superen el mig metre de neu. Malgrat tot, les estacions catalanes del Pirineu de Lleida ja tenien posada la  data d’inici de temporada en l’últim cap de setmana de novembre i sembla que no obriran abans malgrat nevi més.

Tot i això, no desistiu, estacions properes sí  que donaran el tret de sortida a la temporada. Tant Porté-Puymorens ubicada al Llenguadoc-Rosselló però ben a prop de la Cerdanya com Ordino Arcalís, a Andorra, obriran parcialment les seves portes amb uns gruixos més dignes de desembre que no pas de meitats de novembre.

A més, si aneu a esquiar a alguna d’aquestes dues estacions d’esquí, us podeu trobar amb la sorpresa que  la nit de dissabte a diumenge nevi uns 10cm més i diumenge esquiareu amb neu encara més fresca.

També et pot interessar...