Catalunya Diari
Platja Nova Icària

Prohibit el bany a 3 platges del Maresme i una del Garraf per l’estat del mar

Les restriccions a les platges de la costa central catalana es deuen a les onades que arriben en alguns casos al metre i mig d'alçada, i als residus en suspensió a l'aigua

Aquest diumenge el llevant que bufa moderat a la façana costanera de la demarcació de Barcelona està provocant l’alteració de l’estat de la mar, fins al punt que Protecció Civil alerta que a 4 platges no s’hi pot banyar i més d’una seixantena presenten bandera groga a hores d’ara. També hi ha residus sòlids en suspensió a les aigües d’algunes d’aquestes platges.

La bandera vermella oneja a les platges de Montgat i el Masnou, mentre que altres 32 platges del Maresme tenen bandera groga. Per la seva banda, al Garraf només hi ha una platja on està prohibit el bany, situada a Vilanova i la Geltrú, la platja d’Adarró.

 

Els socorristes demanen molta precaució en el bany a cinc platges més d’aquesta comarca, també a Vilanova. A Barcelona, la majoria de les platges també presenten condicions poc òptimes per banyar-nos, on onegen banderes grogues.

El mal estat de l’aigua condiciona el bany a les platges de Barcelona, Maresme i Garraf des d’ahir

La situació actual de platges tancades per l’estat del mar o la mala qualitat de l’aigua va començar el divendres passat. Ahir dissabte onejava bandera vermella a un parell de platges del Masnou i a les Roques de Montgat per maror, mentre que a Badalona i Barcelona hi havia restriccions de bany per l’estat deficient de l’aigua.

Avui diumenge les platges del Masnou (Ocata i Masnou) ofereixen aigua molt tèrbola i està prohibit el bany, i a Montgat (Cala Taps, de les Barques, Monsolis) i a Vilanova (Adarró) la prohibició es deguda a la situació marítima, amb onades de fins 1,25 metres. La situació por continuar la setmana que ve.