Catalunya Diari
La façana de la seu corporativa del grup CatalunyaDiari.

Catalunya Diari assoleix la xifra més alta de lectors en català a internet de la història

El digital supera la barrera dels 4,5 milions d'usuaris únics, una dada mai vista

El català a internet està d'enhorabona. Catalunya Diari, el digital líder en català els darrers mesos, tal com certifica l'Oficina de Justificació de la Difusió, ha assolit la xifra de 4.560.051 usuaris únics, una dada mai vista abans, superant en més de 500.000 usuaris únics 'El Nacional' i deixant molt enrere altres diaris com 'Nació Digital' o el 'Diari Ara'. 

Per primera vegada en la història, un digital supera la xifra dels 4 milions d'usuaris únics i, no només això, sinó que Catalunya Diari s'enfila fins els 4,5 milions.  La sentència del procés, els aldarulls posteriors, l'episodi de gota freda i la cobertura d'aquests esdeveniments per part del mitjà han impulsat els lectors, que continuen escollint Catalunya Diari com a referència informativa en català a internet. 

El rànquing de visites en català d'octubre sgons OJD
El rànquing de visites en català d'octubre sgons OJD | CatalunyaDiari

font: rànquing OJD octubre dels mitjans en català

Catalunya Diari va néixer amb la voluntat d'oferir informació popular i de servei en català a internet. La seva aposta per la immediatesa, la proximitat i la informació objectiva han permès a aquest mitjà, que no rep cap euro de publicitat institucional de la Generalitat de Catalunya ni de les diputacions catalanes o els principals ajuntaments, ser el diari líder en català a internet i fer el rècord d'usuaris únics d'un diari en català. La bona notícia és que això demostra que el mite que la cultura o la llengua catalana només poden funcionar amb subvencions, no és real, com de fet demostra en el món de la ràdio Rac1.

Ara fa uns mesos, quan CatalunyaDiari va liderar per primer cop el rànquing de l'OJD en català,  publicava una editorial anomenat «Un lideratge agredolç», on confessàvem que malgrat la victòria, el mitjà no estava satisfet del tot, ja que no havíem superar el récord històric de lectors en català, tot i ser els primers. En canvi, aquesta vegada l'alegria és més rotunda, ja que s'ha assolit un dels principals objectius editorials de l'empresa: eixamplar el perímetre de lectors en català a internet, i s'ha aconseguit de forma notable. Cal recorddar que l'anterior rècord l'ostentava 'Nació Digital', amb 3,7 milions lectors únics.

Sense cap mena de dubte, una efemèride que ha de ser motiu de celebració per a la llengua catalana, que per primera vegada en la història té un mitjà digital que assoleix 4,5 milions d'usuaris únics, fet que demostra que l'aposta per arribar a tot el país en català pot esdevenir un èxit, malgrat ser l'únic digital el català important que no rep cap euro de publicitat pública de les principals institucions catalanes.