S'incendia la zona de les mítiques palmeres de Deltebre

El foc ha cremat amb gran virulència a la zona a causa del vent | S'ha donat per extingit durant la matinada d'aquest dilluns
L'incendi ha afectat una zona de palmeres a la carretera T-340 a Deltebre | Twitter / @RaiLopezCalvet

Espectacular incendi el succeït durant el vespre d'aquest diumenge, 22 de desembre, a la localitat de Deltebre. Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís d'un foc de gran intensitat que afectaven les Palmeres que hi ha a la carretera entre Camarles i Deltebre, en una finca coneguda com a finca Fortets.

Diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat s'han desplaçat fins al lloc dels fets per poder controlar i extingir l'incendi. El fort vent que bufava a les Terres de l'Ebre n'ha dificultat la feina als agents que realitzaven tasques d'extinció, ja que revifava en virulència per aquest fet. 

Les primeres informacions indicaven que l'incendi hauria pogut afectar unes 1.500 hectàrees, amb unes 10.000 palmeres cremades. Es desconeixen les causes del foc que afectaven els terrenys d'una empresa dedicada a la venda de palmeres per a zones enjardinades.

Controlat l'incendi durant la matinada

Els Bombers de la Generalitat han informat durant el matí d'aquest dilluns, que s'ha donat per controlat l'incendi quan passaven minuts d'un quart de dues de la matinada. L'incendi afectava la plantació de palmeres i cremava a prop de la carretera T-340 a dins del terme municipal de Deltebre. 

Finalment, el foc ha afectat unes 10 hectàrees de superfície i, a hores d'ara, s'està continuant remullant la zona amb 4 dotacions dels Bombers de la Generalitat.

"Un ferit al Baix Llobregat per la caiguda d’un arbre a causa del vent" "Ventada rècord de més de 180 km/h i centenars de problemes a Catalunya"