Catalunya Diari
Orihuela desbordament gota freda

Pugen a 7 les persones mortes per la gota freda a Espanya

Han trobat el cos sense vida d'un holandés de 66 anys desaparegut des del passat diumenge, a San Fulgencio (Alacant).

 

El cos d'un home, de 41 anys, ha sigut trobat en la pedania de La Matanza, en Orihuela, en la comarca del Baix Segura (Alacant). Es tracta de la segona víctima mortal valenciana  pel temporal de gota freda que ha arrasat el territori valencià  i la sisena en tota Espanya.

El cadàver d'esta nova víctima ha sigut localitzat per la Guàrdia Civil i el Comandament d'Operacions Especials (MOE) i ha sigut necessària la participació de bussos i un helicòpter, segons han detallat des de la Benemèrita.

L'altra víctima valenciana també va ser trobada en Orihuela, tot i que es tractava d'un veí, de 58 anys, de Redován, municipi de la mateixa comarca. La resta de morts s'han produït, en quedar-se atrapats en els seus cotxes, en Albacete  (una parella), Almeria  (un home) i Granada  (un homne). 

Pluges històriques

La trobada d'estos cadàvers s'ha produït després del  fort episodi de gota freda que afecta a tot el territori i, especialment, a la comarca del Baix Segura d'Alacant. El desbordament del riu Segura ha provocat la inundació de municipis sencers com Orihuela, Dolores o Almoradí. Algunes localitats han hagut de ser evacuades i encara hi ha 34 carreteres tallades. També s'han suspés tots els trens de mitja distància amb origen o destinació València i Alacant, sense possibilitat de fer el trajecte per carretera per l'estat de les vies.

Este episodi, que va començar este dimecres, ha deixat xifres rècord, especialment en la comarca del Baix Segura, la més afectada. Esta comarca no vivia un episodi de pluges tan advers des de la riuada de 1879, que va deixar 1.000 morts, i ha superat la de novembre de 1987.

Només en Orihuela, s'han registrat fins a 472 l/m2 durant este temporal, una dada que supera de llarg els registres d'una altra riuada, la de 1987. Un episodi que va arreplegar 322 litres en esta ciutat alacantina; 268 en San Miguel de Salinas i 249 en  Almoradí, localitat que també ha hagut de ser evacuada pel temporal d'esta setmana

També pots llegir...