Catalunya Diari
Els coales són una espècie icònica d'Austràlia

Sorprenent rescat d’un coala enmig dels incendis d’Austràlia

És una de les espècies que més està patint pels incendis i els científics creuen que ja s’han mort un miler

El vídeo del  rescat d'un coala entre les flames dels  incendis forestals d’Austràlia, a l’estat de Nova Gal·les del Sud, s'ha fet viral a les diferents xarxes socials. Les imatges mostren com una dona agafa un coala amb la seva camisa enmig d’un bosc en flames.

El coala travessava la carretera fugint de les flames quan la dona el va aconseguir agafar enfilat al tronc d'un arbre. Tot seguit,  li mulla el cos amb una ampolla d'aigua per refrescar-lo. L'animal s’observava amb algunes cremades i la dona el porta a un hospital decoales  de Port Mcquarie, on estan tractant uns 50 exemplars d'aquests rescatats de les flames.

El canvi climàtic, una gran amenaça pels coales

Els incendis que estan afectant a Austràlia aquest estiu ja han causat la  mort d'un miler coales  a Nova Gal·les del Sud. Aquest mes n'haurien mort uns 300, i el mes passat en van morir uns 700 als focs forestals del nord de l'estat, a Ballina. Ho ha explicat Deborah Tabart, presidenta de la Fundació Australiana de Coales, que ha explicat que la hi ha al voltant de  18.000 a  Nova Gal·les del Sud.

A causa del canvi climàtic, les condicions de vida dels coales empitjoraran per la pujada de les temperatures que no només propicia més focs forestals en els hàbitats dels coales, sinó que alterarà els valors nutricionals de les fulles d’eucaliptus que són el seu aliment.

Els coales estan en vies d'extinció a Austràlia
Els coales estan en vies d'extinció a Austràlia | Arxiu

Els coales també tenen la seva  supervivència amenaçada, com a espècie, pel desenvolupament urbanístic i per la clamídia, una malaltia bacteriana que els causa ceguesa, infertilitat i, de vegades, la mort.

Els incendis d’Austràlia segueixen sense fre

Els incendis ja han causat la mort de com a mínim sis persones, han  destruït més de 500 habitatges  i  han calcinat uns 13.000 Km2 de superfície total. Només a Nova Gal·les del Sud hi ha 54 focs actius, els quals d’ells 22 segueixen fora de control.