Catalunya Diari
La concentració ha reunit 300 activistes a Madrid

Fins a tres detinguts i desenes d’identificats en una concentració ecologista al centre de Madrid

Els activistes han ocupat i han tallat algunes de les principals artèries de la capital. Aquestes manifestacions formen part d’una acció global pel medi ambient que també ha tingut lloc en altres ciutats

Aquest dilluns ha arrancat tota una sèrie de mobilitzacions ciutadanes arreu del món davant la inacció climàtica dels seus governs. Entre les grans ciutats hi ha Londres, Buenos Aires, Melbourne o Nova York, i també Madrid,  on la protesta ha acabat amb la detenció de tres activistes i la policia n’ha identificat trenta manifestants més. 

Els manifestants han ocupat a les 9.00 hores el pont del carrer Joaquín Costa, per tal de fer sentir la seva crida contra la catàstrofe climàtica global. També han tallat el trànsit a una de les principals artèries més concorregudes de Madrid, el passeig de la Castellana. Al cap d’unes 3 hores, el trànsit ha quedat restablert, després que el cos policial ha anat enretirant un a un els concentrats, molts d’ells a la força.

La concentració ecologista, que ha aglutinat a uns 300 manifestants, ha estat convocada per l’Extinction Rebellion Span (XR) y 2020 Rebelión por el Clima, que pretenen pressionar Espanya als canvis necessaris que reclama la societat per lluitar contra el canvi climàtic de manera «intergeneracional, apartidista i diversa».

Aquestes plataformes demanen un canvi profund del sistema basat en la declaració d’emergència climàtica  i que vagi acompanyat de polítiques i recursos econòmics suficients per abordar-la. A la vegada, també exigeixen que es redueixin les emissions el més ràpid possible, mitjançant una actuació immediata i de justícia climàtica.

Un moviment global

Les accions dutes a terme aquest dilluns a Madrid formen part d’una acció global que també ha estat convocada en més de 50 ciutats arreu del planeta. Londres, Buenos Aires, Melbourne, Praga i Nova York també, juntament amb Madrid, han estat algunes de les ciutats on hi ha hagut més manifestants i on també la policia ha acabat detenint activistes.

A Madrid, a part de les concentracions que han tallat la circulació dels carrers, també han acampat a la capital, en un parc pròxim a la zona del ministeri per a la Transició Ecològica, on han llegit un manifest.

També et pot interessar...