Catalunya Diari
Els Bombers de la Generalitat retirant la teulada metàl·lica de Benissanet amb l'ajuda d'una grua de gran tonatge

El vent arrenca la teulada metàl·lica d'un habitatge de Benissanet, a la Ribera d'Ebre

Els Bombers han rebut un centenar d'avisos per les fortes ràfegues, la majoria per retirar arbres caiguts per la força del vent, que ha superat els 120 km/h al sud

Els Bombers de la Generalitat han rebut 105 avisos fins a les 12 hores d'aquest diumenge al matí per la forta ventada arreu de Catalunya. Gran part de les actuacions, el 90%, han estat per retirar branques i arbres caiguts, elements no estructurals de la via pública com fanals, tendalls, tanques, cartells, etc. També han realitzat alguna sanejament de façana. La majoria dels avisos als Bombers (25) s'han donat a la regió d'emergències de Girona i 18 a Lleida.

Com a incidència més destacada, a Benissanet (Ribera d'Ebre), les ràfegues de fins a 90 km/h de mestral han arrencat la teulada metàl·lica de 10x10 metres d'un habitatge, que ha anat a parar sobre una casa veïna. L'impacte ha malmès algunes de les teules i s'ha avisat una grua de gran tonatge per retirar el teulat metàl·lic, al número 21 del carrer de Sant Vicenç. Dues dotacions dels Bombers, amb l'ajuda d'una autoescala, han actuat a la zona.

Protecció Civil manté l'alerta del pla Ventcat i, segons dades de les estacions automàtiques del Meteocat i Meteoclimatic, aquest matí destaquen ratxes com els 137,2 km/h de Portbou, els 116 km/h de la Riba, els 90,4 km/h del Perelló, els 86,4 km/h d'Alguaire o els 80 km/h de Porqueres.

Borrasca atlàntica

El vent que arriba aquí és conseqüència de la tempesta atlàntica Amélie, que està provocant moltes destrosses a tot el sud-oest de França i el nord de la península Ibèrica. La costa cantàbrica està patint també l'embat d'aquest temporal, amb ratxes de vent que han arribat als 150 quilòmetres per hora i provoca molt mala mar. Entre les incidències destaquen branques trencades, cables d'electricitat i telèfon malmesos, carreteres tallades, caiguda d'algunes bastides, fanals i pèrgoles arrancades pel vent.

També et pot interessar...