Catalunya Diari
e

Nova visió espectacular de Mallorca des de Catalunya gràcies al temporal de vent

El vent de ponent i l’ambient sec a totes les capes atmosfèriques han permès l’observació de la serra de Tramuntana de Mallorca

Com és típic en dies ventilats, des de Collserola i en altres serralades litorals, freqüentment es pot observar l’illa de Mallorca. Avui s’ha vist amb claredat i sembla que els dies vinents seguirem amb vents de ponent secs i amb una atmosfera ben ventilada  que facilitarà que de nou es pugui veure. A continuació, es pot observar una de les imatges d'aquest matí des de Collserola.

El vent de ponent ha estat la causa principal

Aquest passat diumenge va ser un dia molt ventós a Barcelona. El vent de ponent va fregar els 75 km/h a Gràcia i a l’Observatori Fabra es van superar els 60 km/h. A les comarques tarragonines, on també es pot albirar Mallorca des del Montmell o el Montsant, encara va fer més vent i es van superar els 140 km/h a l'Hospitalet de l'Infant, gairebé 130 km/h a l'Albiol o 115 km/h a Mont-roig del Camp. Gràcies al vent, la humitat ha baixat clarament, la visibilitat ha millorat  i això ha permès poder fotografiar el perfil de la serra de Tramuntana de Mallorca.

Els dies vinents també tindrem condicions favorables

Aquesta setmana aniran passant fronts atlàntics i això permetrà que la ventilació atmosfèrica sigui bona. Els vents de  ponent i mestral ens acompanyaran fins ben bé a finals de setmana. Per tant, aquest fet provocarà que  la majoria de matins tinguem humitats baixes i pocs núvols baixos. Situació idònia per poder observar de nou la silueta de Mallorca.

També et pot interessar...