Catalunya Diari
Explosión del volcán Popocatépetl este miércoles

Imatges de les impressionants explosions del volcà Popocatépetl a Mèxic

El volcà va tenir dues fortes erupcions on va llançar fragments incandescents sobre el flanc del cràter, i va formar una columna de cendres i fum que arribava fins als 2 km d'altura

El volcà Popocatépetl, a Mèxic, va registrar aquest dimecres dues explosions de forta intensitat que van portar a les autoritats mexicanes a cridar la població a prendre les mesures necessàries i mantenir-se fora del radi de seguretat de 12 km del volcà, després que les columnes de cendra van arribar a una altura de més de 2 km.

Els sistemes de monitoratge del volcà mexicà van registrar, durant les últimes 24 hores, un total de 215 exhalacions i 14 explosions, dues de les quals van ser les més considerables i fortes, i que van generar dos sismes d’1,5 i 2,5 graus sobre l'escala de Richter.

La primera explosió forta va tenir lloc a les 4.08 hores, quan va llançar fragments incandescents sobre el flanc nord-est del cràter i cap als municipis pròxims del volcà. La columna de fum i cendres que va provocar l'explosió es va elevar fins als 2 km.

La segona explosió va tenir lloc a les 6.03 hores, i també es van expulsar fragments sobre el flanc del cràter. El Centre Nacional de Prevenció de Desastres (CENAPRED) va informar que, davant l'activitat del volcà, l'alerta es troba en Groc Fase 2.

A més, va demanar a la població que, davant la possible caiguda de cendra, cobrir-se nas i boca amb un mocador, netejar-se ulls i gola amb aigua neta, utilitzar ulleres i evitar lents de contacte, tancar finestres i cobrir-les, i romandre el major temps possible dins de casa.

També et pot interessar...