El vídeo mostra 10 planetes del Sistema Solar

Espectacular i inèdita animació que mostra com giren els planetes del Sistema Solar

El vídeo, obra del científic planetari James O’Donoghue, compta amb les inclinacions i velocitats de rotació de les esferes

El vídeo mostra 10 planetes del Sistema Solar
El vídeo mostra 10 planetes del Sistema Solar | Arxiu

El científic planetari James O’Donoghue ha publicat un vídeo inèdit fins ara en el camp de l’astronomia en què es pot veure una espectacular animació que mostra amb detall com giren tots els planetes del Sistema Solar. En concret, en el vídeo es pot veure una comparació de les rotacions de totes les esferes celestes del nostre sistema, un total de 10, incloent planetes considerats nans, com ara Ceres o Plutó.

L’animació mostra com tots els planetes giren en sentit contrari a les agulles del rellotge, excepte Venus i Urà, que van al contrari de la resta de cossos celestes a causa de la seva rotació retrògrada.

A més, també es pot apreciar la inclinació de cadascun d’ells, molt diferent segons el planeta, ja que, per exemple, Venus es troba cap per vall, mentre que l’eix d’Urà es manté perpendicular al seu pla orbital. Aquest és el vídeo que el mateix científic ha publicat en el seu canal de ‘Youtube’:

Més diferències entre planetes

Més enllà de la inclinació, els diferents planetes del Sistema Solar tenen altres diferències molt remarcables, com ara el fet que Mercuri, Plutó i Júpiter tarden molts dies a realitzar per complet la seva rotació si ho comparem amb les 24 hores terrestres, mentre que d’altres tarden menys d’una jornada.

A més, destaca el fet que Mercuri, Ceres i Júpiter es mantenen pràcticament rectes, cosa que no passa a la resta dels 7 planetes que analitza el vídeo de James O’Donoghue, amb una inclinació clara i definida.

També et pot interessar...