Un enorme asteroide potencialment perillós s’apropa a la Terra

Per ara no es preveu cap impacte i ens fregarà el proper 10 d’agost a menys de 7,5 milions de km. La roca és més gran que el gratacels Empire State de Nova York

L'asteroide passarà molt a prop de la Terra | Pixabay

 

El reguitzell d’asteroides no paren de circular a prop del nostre planeta i el proper més important es preveu de cara al 10 d’agost, quan viurem l’apropament d’una enorme roca espacial considerada potencialment perillosa pels científics per la seva proximitat, però en cap cas es preveu un impacte.

L’asteroide, batejat amb el nom de ‘2006 QQ23’, té una mida de 569 metres de diàmetre, més gran que l’emblemàtic gratacel Empire State de Nova York, que fa 443 metres d’altura. La roca passarà a ‘tan sols’ 7,32 milions de quilòmetres de distància de la Terra, xifra que es considera molt baixa a nivell astronòmic, raó per la qual l’objecte ha estat catalogat pels experts com a potencialment perillós.

Segons indica el Centre d’Estudis NEO del Laboratori de Propulsió a Raig de la NASA (CNEOS), el gran asteroide passarà fregant la Terra a la vertiginosa velocitat de 16.700 quilòmetres per hora.

El meteorit passarà molt a prop de la Terra
No es preveu cap impacte contra la Terra | PIXABAY

 

Per què es considera perillós aquest asteroide?

Malgrat que no hi ha previsió d’impacte contra la Terra, els científics han qualificat de ‘potencialment perillós’ aquest asteroide degut a que aquesta consideració es marca en base d’un càlcul. Si un objecte passa a menys de 0,049 unitats astronòmiques del nostre planeta, és a dir, a uns 7,3 milions de quilòmetres, com és el cas, rep aquesta catalogació. 

A més, els astrònoms també li han posat l’etiqueta d’ ‘objecte proper a la Terra’, tal i com es qualifiquen els asteroides que tenen una òrbita que circula a menys de 194 milions de quilòmetres del Sol i de 48 milions de quilòmetres de la Terra. No obstant, ni aquest ni els propers asteroides que es calcula que s’aproparan al nostre planeta aquest segle tenen possibilitats de xocar contra nosaltres.

La primera aproximació que es va registrar d’aquest asteroide a la Terra va ser l’any 1901, mentre que, després d’aquest 10 d’agost, la propera es preveu el proper 15 de febrer de l’any 2022. 

També et pot interessar...