Imatge de la força del Dorian al seu pas per Nova Escòcia

Dorian fa història arribant al Canadà causant molts estralls

L’huracà ja està força debilitat però les seves ràfegues fortes de vent i els aiguats han provocat talls de llum i la caiguda d’arbres i d’una grua a Nova Escòcia
Imatge de la força del Dorian al seu pas per Nova Escòcia
Imatge de la força del Dorian al seu pas per Nova Escòcia | Twitter

 

L’huracà Dorian continua causant estralls i fent història al seu pas per Nord-Amèrica. Finalment, la tempesta ha arribat aquesta passada nit a Nova Escòcia (Canadà), fet que és històric, ja que aquest tipus de fenòmens no acostumen a arribar tant al nord. El seu pas per aquesta zona de l’est canadenc ha causat molts problemes. L’huracà més potent registrat mai en aquest país va ser el Ginny l’any 1963, de categoria 2.

Poc abans de tocar terra, l’huracà era de categoria 2, però de seguida va baixar a 1 i un cop va entrar a Nova Escòcia es va convertir ja en cicló tropical. Tot i la baixada de la seva força, el seu grau de perill encara és elevat i l’impacte a la capital de Nova Escòcia, Halifax, va ser contundent  amb fortes ventades del voltant de 150 km/h i forts aiguats que han provocat la caiguda d’arbres, molts talls d’electricitat i l’espectacular desplomament d’una grua de construcció  que, afortunadament, no ha causat víctimes. Aquestes són les imatges:

 

Imatge de la grua caiguda al Canadà pel pas del Dorian
Imatge de la grua caiguda al Canadà pel pas del Dorian | CBC

Canadà, en alerta pel Dorian

Ja fa dies que les previsions apuntaven que l’huracà Dorian acabaria impactant de ple a Nova Escòcia, raó per la qual el Canadà es va posar en alerta ràpidament. Davant d’això, el govern canadenc ha desplegat efectius militars per a les tasques de recuperació un cop passi la tempesta i les autoritats locals van demanar l’evacuació de les zones costaneres. 300.000 llars s’han quedat sense llum per la tempesta. 

En aquest moment, i ja com a cicló tropical, Dorian continua afectant zones de l’est del Canadà i s’acabarà convertint en una depressió comuna, segurament quan marxi mar endins a partir de dilluns i les seves restes, amb tota probabilitat, arribin a Europa. Tot plegat després que aquest huracà es convertís en el més fort registrat mai tocant terra a l’Atlàntic, concretament al nord de les Bahames.

En aquest país, els vents van superar els 350 km/h amb marees i forts aiguats de fins a 400 l/m² en poques hores que han causat una destrucció total a les illes Àbac i Gran Bahama.  De moment, ja s’han comptabilitzat almenys 43 morts i, segons les Nacions Unides, unes 70.000 persones necessiten ajuda urgent i immediata. No et perdis les imatges més impactants del pas del Dorian per les Bahames.