Catalunya Diari
La inundaciones han sido muy graves en el sur de Francia

Pugen a 4 els morts a França per les fortes pluges

També hi ha dos desapareguts. El sud del país es la zona més afectada per aquest temporal del cap de setmana que ha deixat greus inundacions i ventades molt fortes

La tempesta Cecília ha portat un autèntic temporal de pluja i vent fort a gran part de la península Ibèrica, però també al sud de França aquest cap de setmana, on ja hi ha almenys quatre víctimes mortals i dos desapareguts. Les greus inundacions i les ventades estarien darrere de les defuncions d’aquestes desgràcies succeïdes entre diumenge i dissabte.

En concret, i segons ha informat la delegació del Govern de Var, les dues últimes morts són una parella,  mentre que les altres víctimes són un home trobat diumenge al municipi de Muei,  molt a prop de la zona on el dissabte va bolcar una embarcació. En aquest cas, es tracta d’un civil que va caure a l’aigua des d’un vaixell de rescat. L’altra víctima és un home de 77 anys que ha estat trobat sense vida a l’interior del seu vehicle a Carabasse, a uns 20 quilòmetres de Sant-Antoine de Var, on va desaparèixer ahir. A més, dels dos desapareguts, un és un home de 77 anys, la pista del qual es va perdre dissabte. 

La inundaciones han sido muy graves en el sur de Francia
Les inundacions han estat molt greus al sud de França | EFE

Segueix la màxima alerta a França

El servei meteorològic de França ja ha rebaixat les alertes al color taronja després que ahir s’activés l’alerta roja en diversos departaments de la Costa Blava, mentre que es demana màxima precaució a la ciutadania. «La situació està lluny de la normalitat», ha expressat en declaracions a la cadena ‘BFM TV’ el delegat del Govern de Var, Jean-Luc Videlaine, tot i que l’aigua ja comença a baixar de cabal.

A més de les dues víctimes mortals, dissabte un home de 78 anys va haver de ser rescatat després de quedar atrapat per un despreniment de terra, essent hospitalitzat posteriorment per una hipotèrmia. Hi ha hagut moltes incidències i prop de 1.600 bombers segueixen mobilitzats a Var i els Alps Marins pel temporal. En només 48 hores, ha caigut en aquesta zona tanta aigua com la que cau en dos o tres mesos.