Catalunya Diari
Els llamps han estat els principals causants de les morts

Almenys 27 morts al Pakistan per una forta tempesta al desert en plena sequera

Els llamps haurien provocat la majoria de les víctimes. Les intenses pluges han arribat després de molt temps sense aigua en aquesta zona desèrtica del sud del país

Almenys 27 persones han mort al Pakistan a causa d’una forta tempesta que ha escombrat una zona desèrtica del sud del país molt castigada per una històrica sequera que s’arrossegava des de feia temps. Sembla que l’impacte de diversos llamps seria la principal causa d’aquestes morts, tot i que les pluges també han estat molt fortes.

Les autoritats locals han declarat l’estat d’emergència i ja han enviat equips d’emergència al desert de Thar, a la província de Sindh, per socórrer a les víctimes d’aquesta tragèdia que ha tingut lloc de nit, segons ha explicat el mateix portaveu del govern provincial, Saeed Ghani.

En aquest sentit, diverses dones i nens han estat traslladats a centres hospitalaris degut a les ferides que els hi han causat els llamps i la caiguda de diverses estructures, que no han suportat la força de l’aigua. A més, un mínim de tres districtes, com ara Tharparkar, Mirpurkhas i Sukkur, s’han vist greument afectats per les fortes pluges que van començar dijous i que continuen aquest divendres. 

Les inundacions sobtades, l'erosió de la terra, els núvols, les sequeres i el ‘smog’ que provoquen una baixa qualitat de l'aire han augmentat al Pakistan en els últims anys, cosa que fa que els fenòmens meteorològics siguin cada cop més extrems.