Imatge d'una posta de sol amb un cel gairebé serè

Comença el 2020 amb pocs canvis meteorològics a la vista

El temps per Any Nou es presentarà gairebé idèntic a l’últim dia del 2019, amb sol, algunes boires i una temperatura que no canviarà massa

Imatge d'una posta de sol amb un cel gairebé serè
Començarem el 2020 amb un temps que serà gairebé idèntic amb el que hem acabat el 2019 | pixabay

Començarem el 2020 amb un temps que serà gairebé idèntic amb el que hem acabat el 2019. L’anticicló seguirà uns dies més sobre casa nostra i això comportarà que haurem de seguir parlant de sol i sobretot de boires a l’interior. També podran haver-hi núvols costaners, però sense més conseqüències.

L’entrada el 2020 tindrà lloc aquesta propera nit. El pronòstic de la Nit de Cap d’Any anirà marcat per la bonança  meteorològica. El cel serè i les boires seran les protagonistes aquesta nit tan especial.

La boira farà acte de presència en els llocs habituals d’aquests dies anteriors: depressió Central, Pla de Bages i de Vic, Conca de Tremp  i en altres valls i fondalades del Pirineu, Prepirineu i del prelitoral, tot i que aquestes últimes seran menys espesses. A la resta de Catalunya, cel serè amb alguns núvols baix cap a la costa del litoral de l’Ebre.

La nit tornarà a ser freda en general, amb mínimes que es mouran al litoral entre els 4º i 9º a la costa, i entre els 0º i 5º a l’interior, sent més baixes a les valls del Pirineu amb alguna glaçada feble.

Mapa de previsió pel dia d'Any Nou
Mapa de previsió pel dia d'Any Nou | CATALUNYA MÉTEO

Any Nou

El primer dia del 2020 es presentarà assolellat en general amb bandes de núvols alts i prims i alguns núvols baixos a punts de la costa poc importants. És més probable que aquests quatre núvols costaners es formin cap al Delta de l’Ebre i a punts de l’Empordà. 

També començarà el dia amb boires novament a l’interior del territori. Amb el pas de les hores aniran minvant, tot i que al Pla de Lleida seran persistents tot el dia. Els núvols costaners aniran a menys també, llevat de les comarques gironines on aquí durant la tarda els núvols guanyaran terreny sense portar pas pluja.

Les temperatures màximes es mantindran sense grans canvis, arribant fins als 10º i 15º en general, i entre els 7º i 12º al Prepirineu i Pirineu, llevat de Lleida on a causa de la boira quedaran per sota dels 7º.

Més enllà...

El temps a mitjà pronòstic es mantindrà tranquil i assolellat, amb núvols alts sobretot de cara el dia 2 i dia 3 de gener. Les boires seguiran presents però aniran a menys amb el pas dels dies i fins i tot, de cara el cap de setmana, podrien arribar a aixecar-se del tot durant les hores centrals del dia al Pla de Lleida.