Catalunya Diari
Imatge d'un dia de boira a Cardona, al Bages

Dia de Nadal més primaveral que hivernal amb temps molt plàcid

Les màximes rondaran o superaran els 20º en alguns punts. Les boires seran més persistents a Ponent i alguna banda de núvol alt i prim a la resta amb sol

L’anticicló ha arribat per quedar-se durant força dies i això a casa nostra és sinònim de calma arreu i boires a l’interior. Per tant, aquest dia de Nadal, 25 de desembre, estarà marcat pel sol en general, amb tan sols alguns núvols alts i prims inofensius, i boires matinals a l’interior que ja poden ser més persistents a Ponent on hi farà fred tot el dia. Un temps molt plàcid, però la notícia estarà en les temperatures, ja que pujaran encara més i tindrem un ambient més primaveral que no pas hivernal al migdia. 

En aquest sentit, les màximes rondaran o superaran lleugerament els 20º a molts punts, especialment a la meitat sud del territori. Molts valors se situaran entre els 16º i 21º,  mentre que inclús al Pirineu i Prepirineu les màximes seran de 13º a 18º. Unes dades totalment atípiques per les dates  que farà que al migdia les jaquetes i abrics no siguin gens necessaris. L’excepció  la trobarem on la boira sigui persistent, amb màximes sense arribar als 10º.

No obstant, la Nit de Nadal, tot i ser molt tranquil·la, serà freda i amb alguna tímida glaçada a l’interior, on moltes mínimes seran de 0º a 5º. Al litoral i prelitoral se situaran entre els 5º i 10º, mentre que hi haurà una marca inversió tèrmica, així com amplitud tèrmica, amb molta diferència entre l’ambient de la nit i el de dia.

Mapa de previsió pel dia de Nadal del 2019
Mapa de previsió pel dia de Nadal | Catalunya Méteo

Boires persistents amb fred a Ponent

El sol serà el clar protagonista arreu amb tan sols algunes teles de núvols prims inofensius. Un temps molt plàcid que farà que a l’interior hi hagi boires matinals que seran persistents a Ponent. En aquests casos, el dia serà molt encapotat durant tota la jornada amb ambient fred i molt poca visibilitat.

Per tant, molt de compte en aquestes zones a l’hora de conduir aquests dies en què hi ha tants desplaçaments, ja que la visibilitat a la carretera serà molt dolenta i haurem de parar molta atenció, especialment de nit, però també durant la jornada.

Sant Esteve amb més núvols

De cara a Sant Esteve, el dijous 26 de desembre, els núvols augmentaran arreu per l’arribada d’un front molt desgastat  que tan sols pot portar alguna gotellada molt aïllada i anecdòtica, sobretot a la cara nord del Pirineu. Al matí hi haurà més núvols a l’oest de Catalunya i a la tarda a l’est, mentre que la boira no donarà treva a Ponent. Els següents dies continuaran marcats pel potent anticicló.