Catalunya Diari
Imatge de la decoració d'un arbre de Nadal

Temps Nadal 2019 Catalunya: festes atípicament suaus i torna la calma

El sol dominarà amb el pas d’alguns núvols inofensius i boires a l’interior amb màximes al voltant dels 20º a molts punts, tant el dia 25 com per Sant Esteve. Les nits seran més fredes

El fort temporal de vent de ponent i el moviment meteorològic encara farà les seves últimes fuetades fins dilluns, 23 de desembre, al matí. Però a partir de llavors, el temps es tranquil·litzarà molt i ens espera una setmana de festes de Nadal molt plàcida arreu amb temperatures clarament altes per l’època, ja que es rondaran els 20º a diverses zones, tot i que les boires aniran a més a l’interior. Amb l'anticicló abraçant-nos de ple, no es veuen pluges, almenys, a una setmana vista. 

Vent fort fins dilluns al matí

La ventada que ha deixat moltes destrosses i incidències a Catalunya i que ha causat la mort d’un pescador a Sant Feliu de Llobregat (Baix Empordà) per un cop de mar, així com alguns ferits de poca gravetat, com ara una persona atrapada per la caiguda d'un arbre a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), es reforçarà a la meitat sud del territori i a les zones elevades durant la nit, matinada i matí de dilluns amb algunes alertes activades encara, tot i que sense la intensitat viscuda fins ara. Però a partir de llavors, la calma començarà a instal·lar-se en una jornada marcada pel sol en conjunt. 

Mapa de previsió del temps a Catalunya dilluns 23 de desembre del 2019 al matí
Mapa de previsió per dilluns al matí | Catalunya Méteo

Dia de Nadal plàcid i càlid

De cara a la Nit de Nadal, la del dimarts 24 de desembre en què molta gent es desplaça per sopar amb la família, farà més fred, ja que la falta de vent i de núvols permetrà que les temperatures nocturnes baixin més clarament, però les glaçades febles es concentraran al Pirineu, Prepirineu i algunes zones de l’interior.

De cara al dia de Nadal, seguirà la clama meteorològica amb sol arreu i més boires a l’interior, localment començant a ser una mica persistents a Ponent. La notícia seran les temperatures, que seran força altes per l’època amb moltes màximes rondant els 20º a la costa, prelitoral i meitat sud de Catalunya. Molts valors entre els 15º i 20º, localment superant-se aquesta xifra, amb l’excepció de les zones amb boira i al Pirineu. Un ambient més de mitjans de tardor que no ens farà pensar que som en plenes festes nadalenques. 

Mapa de previsió pel dia de Nadal del 2019
Mapa de previsió pel dia de Nadal | Catalunya Méteo

Petits canvis per Sant Esteve

Pel que fa al dia de Sant Esteve, 26 de desembre i festiu a Catalunya, el temps continuarà força tranquil. El sol dominarà però augmentarà el pas d’algunes bandes de núvols prims inofensius, mentre que les boires de l’interior seran més persistents a Ponent. Farà fred a primera hora, però al migdia tornarà a fer un ambient molt agradable per les dates, tot i que baixaran una mica els termòmetres i ja costarà assolir els 20º. 

Mapa de previsió pel dia de Sant Esteve del 2019
Mapa de previsió pel dia de Sant Esteve | Catalunya Méteo

Sense pluges a la vista fins a l’any que ve

La resta de la setmana també es presenta molt tranquil·la amb els mateixos ingredients: força sol, boires a l’interior i força bonança, tot i que les temperatures tendiran a baixar cada dia una mica més.  Tan sols creuaran algunes bandes de núvols inofensives i alguns núvols baixos puntuals que no deixaran precipitació. Sembla que fins ben entrat l’any 2020 no es veuen pluges a la vista a Catalunya.