Catalunya Diari
Un dia de sol i núvols en un punt del prelitoral de Catalunya

Petits canvis en el temps aquest dijous festiu de Sant Esteve

Els intervals de núvols augmentaran arreu alhora que baixaran una mica les temperatures. Seguiran les boires a Ponent, però es poden desfer més, i només plourà a punts del Pirineu

El temps  continua molt tranquil aquest dijous, 26 de desembre, dia festiu de Sant Esteve, però arribaran petits canvis en forma de més intervals de núvols i una baixada lleu de les temperatures màximes, extremadament altes aquests dies de Nadal. Les boires continuaran a Ponent però es poden desfer més,  i tan sols hi haurà xàfecs a punts del Pirineu.

Pel que fa a l’estat del cel, l’arribada d’una cua de front molt desgastat farà que els intervals de núvols vagin a més arreu, quedant un dia força variable però sense més ensurts, ja que la calma continuarà sent la protagonista. Més nuvolositat al matí que a la tarda. Tan sols s’esperen algunes precipitacions febles a la cara nord del Pirineu. 

Les boires continuaran apareixent a l’interior i seran pesades a la zona de Ponent, però l'entrada d'una mica de vent de mestral pot fer-les escampar durant la segona meitat del dia. El vent pot ser moderat en alguns moments a l'Ebre i extrem sud del Camp de Tarragona. Allà on hi hagi boira, la visibilitat serà molt dolenta amb ambient de fred hivernal. Molt de compte si hem d’agafar el cotxe en aquestes zones.

Mapa de previsió del temps a Catalunya el dia de Sant Esteve del 2019
Mapa de previsió per aquest dijous festiu de Sant Esteve | Catalunya Méteo

Baixen una mica les temperatures

Si ens fixem en les temperatures, baixaran una mica les màximes i ja no s’arribarà als 20º enlloc. No obstant, la bonança atípica per l’època continuarà amb molts valors entre els 11º i 16º, inclús arribant als 17º o 18º a zones del litoral i prelitoral, especialment de la meitat sud del territori.

Les mínimes pujaran una mica per la presència de més núvols i no hi haurà glaçades enlloc, més enllà d’alguna de tímida al Pirineu. Inclús a zones de la costa no es baixarà dels 10º o 12º, movent-se entre 3º i 9 la majoria.

Anticicló fins a l’any que ve

De cara als següents dies, l’anticicló seguirà molt fort i es mantindrà al damunt de casa nostra durant molts dies, inclús fins a principis del 2020. Això es tradueix amb sol arreu amb el permís del pas d’algunes bandes de núvols, boires a l’interior que seran persistents a Ponent i temperatures que es mantindran agradables, si bé tendiran a baixar més. No es veuen pluges ni fredorades a la vista.