Aquest cap de setmana serà assolellat i amb boires matinals a l'interior

Nits de jaqueta, migdies més càlids i temps radiant aquest cap de setmana

A primes hores ens haurem de seguir abrigant si no volem agafar un refredat. La matinada de diumenge hi haurà el canvi horari d’hivern
Aquest cap de setmana serà assolellat i amb boires matinals a l'interior
Aquest cap de setmana serà assolellat i amb boires matinals a l'interior | MeteoAntoniMoià

El temps patirà pocs canvis aquest cap de setmana amb un ambient assolellat i de tardor que dominarà en general. Les nits i primeres hores seran fredes i ens haurem d’abrigar, però els migdies seran una mica més càlids  amb molta bonança. Boires matinals a l’interior i núvols que aniran a més diumenge al vespre. Recordem que la matinada de diumenge haurem d’endarrerir els rellotges perquè entrem oficialment a l’horari d’hivern, i a les tres tornaran a ser les dues. Per tant, aquest cap de setmana dormirem una hora més. 

Pel que fa al dissabte, el sol serà el clar protagonista amb tan sols boires matinals a l’interior que s’acabaran desfent i núvols baixos costaners que al matí afectaran les Terres de l’Ebre i al vespre la Costa Brava. Poca cosa tot plegat en un dia radiant per aprofitar a l’aire lliure a totes les comarques catalanes.   

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge calcat, però al vespre arriben canvis

De cara a diumenge, seguirem amb la mateixa tònica de temps  amb sol arreu, boires matinals a l’interior i núvols baixos a primera i última hora en trams de la costa. No obstant, arribaran bandes de núvols alts i prims per Ponent que, sobretot a partir del vespre, s’estendran per tot el territori  sense més conseqüències a causa de l’apropament d’un front desgastat.  

Mapa de previsió pel diumenge
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Jaqueta a primera hora i bonança al migdia

Pel que fa a les temperatures, hi haurà un marcat contrast tèrmic entre el dia i la nit, ja que de matinada i a primeres hores del matí ens haurem d’abrigar si sortim de casa per l’ambient fred arreu. Les mínimes se situaran per sota dels 15º al litoral i prelitoral i per sota dels 10º a l’interior, inclús amb glaçades al Pirineu. La jaqueta serà imprescindible si no volem agafar constipats. 

No obstant, les màximes encara pujaran una mica més i l’ambient serà més càlid i de bonança arreu. La majoria de valors diürns se situaran entre els 20º i 25º, tot i que al Pirineu voltaran els 20º o es quedaran per sota, especialment a les cotes mitjanes. Unes jornades, sens dubte, esplèndides per aprofitar.  

Pocs canvis els següents dies

De cara a la següent setmana, entre dilluns i dimecres ens creuaran cues de fronts que aportaran alguns intervals de núvols, ruixats al Pirineu i potser algunes gotellades fora d’aquesta zona. No obstant, la situació serà força tranquil·la i haurem d’esperar al pont llarg de Tots Sants  i els dies posteriors per veure alguns canvis en forma d’una baixada de les temperatures i l’arribada de més xàfecs. 

També et pot interessar...