Catalunya Diari
El sol i la calor típica d'estiu seran els protagonistes de la setmana

Setmana estiuenca sense grans tempestes ni calorades a la vista

Les temperatures s’aniran recuperant després del sotrac d’aquestes últimes hores amb valors típics d’estiu. Es podrà continuar dormint bé a gran part de Catalunya

El temps seguirà força tranquil aquesta propera setmana i no es veuen grans tongades de tempestes ni calorades a la vista. Les temperatures s’aniran recuperant a poc a poc després del fort sotrac que han patit aquestes últimes hores, però els valors seran normals per l’època amb entre 28º i 33º moltes màximes els propers dies  i, en conjunt, de nit se seguirà dormint bé amb fresca nocturna a la majoria de comarques. En definitiva, calor moderada amb un temps força tranquil però amb excepcions a mitjans de setmana.

 

Pel que fa a l’estat del cel, en conjunt farà sol, però entre dimarts i dijous ens creuaran petites bandes d’inestabilitat que portaran més intervals de núvols amb algunes gotellades o ruixats més aviat febles, especialment al nord de Catalunya.  A més, els núvols baixos apareixeran cada cop amb més freqüència a prop de la costa, on no es descarta algun plugim a mitjans de setmana. Una situació que haurem d'anar acotant en properes actualitzacions de la previsió meteorològica.

Tot sembla indicar que de cara al proper cap de setmana, el primer d’agost, les temperatures pujaran amb més ganes i tindrem calor intensa de ple estiu  amb molts valors entre els 30º i 35º i més xafogor a la costa, situació totalment normal aquesta època de l’any.

Dilluns de calma i ambient confortable

De moment, aquest primer dia de la setmana estarà marcat pel sol arreu, tot i alguns núvols baixos matinals i al vespre a punts de la costa poc importants. Les nuvolades de tarda ja seran molt escasses al Pirineu i nord-est del territori i, per tant, queda descartada la possibilitat de ruixats en aquestes àrees. A més, el vent de les últimes hores anirà clarament a la baixa al sud i a l’Empordà, acabant desapareixent.

Mapa de previsió per aquest dilluns
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

 

Pel que fa a les temperatures, pujaran més les màximes amb calor estiuenca però amb un ambient que serà molt més fàcil de suportar que no pas la darrera setmana.  Moltes màximes es mouran entre els 28º i 33º,  inclús més altes a Ponent i a la vall de l’Ebre. Quedaran un pel més curtes al Pirineu i al litoral, on la xafogor hi serà més present.

De nit seguirem dormint molt bé amb la majoria de mínimes entre els 15º i 20º al litoral i prelitoral, però a l’interior i al Pirineu la fresca hi serà més que evident, amb entre 12º i 17º en conjunt, inclús per sota dels 10º a la serralada pirinenca. Res a veure amb les nits de mal dormir de dies enrere.

També et pot interessar...