El sol tornarà a dominar en conjunt aquest diumenge

Clara millora del temps diumenge però amb calor moderada

Les TºC més altes es mouran entre els 28º i 33º i la propera nit serà més fresca del normal. El vent bufarà fort al sud i a l’Empordà i el sol dominarà sense pluja a pràcticament enlloc
Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

 

El temps millora de forma clara aquest diumenge després de les fortes tempestes de dissabte  que han deixat autèntics aiguats torrencials, especialment a Barcelona i a la seva àrea metropolitana. Tot plegat ja és història i l’últim dia del cap de setmana estarà dominat pel sol i la calor moderada,  tot i que no acabarà de fer net a punts del nord-est. El vent bufarà fort al sud i l’Empordà.

Pel que fa a l’estat del cel, el sol serà el clar protagonista arreu, si bé encara quedaran alguns intervals de núvols entre Barcelona i Girona, sense descartar alguna gotellada.  A més, a la tarda creixeran nuvolades a l’interior del nord-est que poden deixar algun ruixat aïllat i força feble.  Res a veure amb el que ha passat aquestes últimes hores.

Si ens fixem en el vent, el mestral bufarà fort a les comarques de Tarragona i sud de Lleida principalment, especialment fins a migdia, moment a partir del qual perdrà força. A més,  a l’Alt Empordà la tramuntana bufarà amb força durant tota la jornada,  al matí inclús al Baix Empordà. El vent pot bufar reescalfat. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat alertes en aquest sentit i per mar molt alterada:

Mapa d'avisos per vent i mala mar per aquest diumenge
Mapa d'avisos per vent i mala mar per aquest diumenge | Aemet

 

Calor moderada arreu i nit fresca per l’època

Pel que fa a les temperatures, seguirem amb una calor moderada arreu que donarà continuïtat a la patacada tèrmica de dissabte, gràcies a l’entrada de vent del nord més fresc que ha escombrat l’onada de calor dels darrers dies. D’aquesta manera, les màximes es mouran en conjunt entre els 28º i 33º, les més altes a les zones amb vent reescalfat i a Ponent. Al Pirineu se situaran entre els 19º i 24º amb fresca.

Si ens fixem en les mínimes, la refrescada serà important i es podrà dormir bé arreu si obrim les finestres, inclús a la costa, on la xafogor també anirà molt a la baixa. Fresca en conjunt amb entre 14º i 19º al litoral i prelitoral, de 10º a 15º a l’interior i de 8º a 12º al Pirineu. Temperatures poc normals a finals de juliol.

El sol tornarà a dominar en conjunt aquest diumenge
El sol tornarà a dominar en conjunt aquest diumenge | Pili Rius

 

Temps tranquil els propers dies

De cara a la propera setmana, el temps seguirà molt tranquil amb  temperatures que poc a poc aniran pujant i el sol dominarà amb pocs xàfecs a la vista.  Ambient de ple estiu sense grans calorades a mig termini després de molts dies de calor extrema i de situacions de tempestes sobtades i fortes.