El sol radiant i la calor intensa seran els protagonistes del primer cap de setmana d'agost

Inici de cap de setmana radiant de canícula amb més calor i sol arreu

Les temperatures pujaran pel damunt dels 35º a zones de l’interior amb ambient de ple estiu. Pocs canvis diumenge amb ruixats de tarda al Pirineu els dos dies
Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

 

Aquest primer cap de setmana d’agost arrancarà amb un temps radiant plenament canicular  que s’allargarà força dies. Les temperatures pujaran cada jornada una mica més i se superaran els 35º a diversos punts de l’interior amb ambient molt càlid però sense extrems i força normal per l’època. La xafogor també serà marcada al litoral  amb nits cada cop de més mal dormir. S’esperen algunes tempestes de tarda al Pirineu força aïllades.

El sol serà el clar protagonista tant dissabte com diumenge arreu, encara amb presència de pols en suspensió al cel. Tan sols hi haurà alguns núvols baixos a primera hora i durant les matinades en trams de la costa, mentre que a les tardes creixeran nuvolades al Pirineu que deixaran alguns ruixats o tempestes aïllats, especialment diumenge i a la part gironina de la serralada. No es descarta que dissabte arribin al tard des de l’Aragó restes de nuvolades que deixin algunes gotellades entre Ponent i la zona dels Ports. Poca cosa tot plegat.

El sol radiant i la calor intensa seran els protagonistes del primer cap de setmana d'agost
El sol radiant i la calor intensa seran els protagonistes del primer cap de setmana d'agost | Manel Serra

 

Temperatures cap amunt amb calor intensa

Pel que fa a les temperatures, pujaran una mica més cada dia i la calor serà intensa arreu amb moltes màximes entre els 30º i 35º, si bé a zones de l’interior, especialment a Ponent i a la vall de l’Ebre, es poden assolir els 37º o 38º, amb el dia més càlid diumenge. Calor sufocant però força normal per l’època sense extrems. A la costa la xafogor serà cada cop més intensa amb ambient molt pesat, tot i les marinades de tarda que frenaran els termòmetres.

Si ens fixem en les mínimes, a la costa i en alguns punts del prelitoral es situaran entre els 20º i 25º amb nits tropicals xafogoses  que faran que costi cada cop més dormir bé. A part del prelitoral i la resta de l’interior es mantindrà la fresca nocturna, especialment a primera hora.

Calor sense pluja a la vista

L’inici de la propera setmana estarà marcat per aquestes elevades temperatures que, inclús, poden pujar una mica més. Potser la calor afluixi una mica abans del cap de setmana per tornar a apretar amb ganes després. De moment, de pluja no se’n veu per enlloc  més enllà d’alguns ruixats de tarda al Pirineu.

També et pot interessar...