El sol i els núvols prims es combinaran arreu, a l'espera de més canvis al vespre

Segueix la calma dimecres, però arriben canvis a partir del vespre

Els núvols aniran a més i a la nit i matinada cauran alguns ruixats dispersos a qualsevol punt. Temperatures sense canvis i boires a l’interior

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

El temps es mantindrà força calmat aquest dimecres amb sol combinat amb núvols alts i prims i boires a l’interior que al Pla de Lleida i l’Altiplà Central es poden mantenir força hores. No obstant, a partir del vespre arribaran canvis en forma de més núvols per Ponent que s’estendran arreu i l’arribada de ruixats a partir de la nit. 

En aquest sentit, els xàfecs seran molt dispersos i febles, deixant quantitats pràcticament inapreciables de precipitació, tot i que a la cara nord del Pirineu poden ser una mica més destacables de forma molt local. Tot plegat, però, serà entre la nit de dimecres i primeres hores de dijous, amb ruixats que creuaran ràpidament d’oest a est.

No obstant, la jornada de dimecres seguirà molt tranquil·la i sense grans canvis fins que arribi tot plegat, amb sol, núvols alt si prims, nuvolades de tarda al Pirineu i boires a l’interior que poden ser localment persistents a Ponent. També hi haurà alguns núvols baixos matinals en trams de la costa.

El sol i els núvols prims es combinaran arreu, a l'espera de més canvis al vespre
El sol i els núvols prims es combinaran arreu, a l'espera de més canvis al vespre | Maria José Piorno

Temperatures sense canvis

Pel que fa a les temperatures, es mantindran sense grans canvis tant de nit com de dia, amb matinada i primeres hores del matí que seran fredes o fresques per abrigar-se, moltes mínimes entre 7 i 12. Però al migdia tornarà la bonança amb ambient, inclús, una mica càlid, amb la majoria de màximes entre 19º i 24º.

Cap de setmana de Castanyada insegur

De cara a dijous, es mantindran alguns ruixats al nord-est i al litoral, poca cosa tot plegat, però aquest temps insegur i una mica mogut es mantindrà els següents dies. De fet, el cap de setmana llarg de la Castanyada estarà marcat per l’arribada d’alguns xàfecs febles i dispersos, especialment al nord-oest de Catalunya i entre dissabte i diumenge, a causa del pas de bandes frontals atlàntiques.

Aigua poc destacable fora del Pirineu i Prepirineu de Lleida, amb temperatures que patiran alts i baixos, ja que al voltant de dissabte hi haurà un petit estiuet amb termòmetres que es dispararan pels vents de ponent reescalfats, però tornaran a baixar clarament a partir de diumenge.

També et pot interessar...