Catalunya Diari
Les tempestes de tarda seran freqüents a molts punts aquest cap de setmana

Cap de setmana de sol al matí i tempestes de tarda amb pluja i refrescada aviat

Els xàfecs cauran sobretot a punts de l’interior i del nord-est, amb matins marcats pel sol arreu. Els ruixats arribaran a la costa a partir de diumenge al vespre

El temps s’anirà complicant cada dia una mica més les properes jornades després d’un divendres marcat pels ruixats i tempestes fortes a zones de l’interior i Prepirineu, especialment. Els matins del cap de setmana seran assolellats en conjunt, però a les tardes cauran xàfecs a diverses comarques, sobretot a l’interior i nord-est. Entre diumenge al vespre i dilluns la pluja arribarà a gran part del territori amb una clara refrescada per començar el mes de setembre.

 

De moment, dissabte ens llevarem amb un sol radiant a tot el territori, però a partir del migdia creixeran nuvolades a punts de muntanya que, al llarg de la tarda, deixaran xàfecs i tempestes localment forts a molts punts de l’interior (sobretot de la meitat nord de Catalunya), Prepirineu i alguns punts del Pirineu i del prelitoral. La costa quedarà força al marge d’aquesta situació. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té activades diverses alertes per pluja intensa: 

Mapa d'alertes per pluja forta aquest dissabte
Mapa d'alertes per pluja forta aquest dissabte | Meteocat

 

El temps es complicarà més de cara a diumenge, primer dia de setembre, quan, després d’un matí tranquil com el de dissabte, les tempestes de tarda afectaran molts punts del Pirineu, Prepirineu, comarques de Girona i nord de les de Barcelona. Alguns xàfecs poden ser intensos i anar acompanyats de calamarsa, especialment a l’interior del nord-est. A partir del vespre, les pluges s’estendran a més punts de Catalunya. 

Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

 

Temperatures sense canvis amb ambient estiuenc

Pel que fa a les temperatures, seguiran sense grans canvis dissabte  amb moltes màximes entre els 30º i 35º, potser més altes a Ponent i més baixes al litoral i prelitoral. Calor intensa arreu i xafogor marcada a la costa, on les nits continuaran sent de mal dormir. 

No obstant, diumenge ja notarem un lleuger descens dels termòmetres a partir del migdia, tot i que, allà on espeteguin les tempestes, aquesta baixada pot arribar a ser moderada. Tot plegat serà el preludi del descens més marcat de les temperatures a partir de dilluns. 

Les tempestes s'estendran a més punts a partir de diumenge al vespre | Agustí Descarrega

 

Canvi important de temps

L’arribada d’una línia frontal amb força aire fred en altura obrirà les portes a un canvi important de temps a Catalunya. Ja a partir de diumenge al vespre i nit, els ruixats i tempestes s’estendran a molts punts, especialment del litoral i prelitoral. Durant la matinada i matí de dilluns es mantindrà aquesta situació, amb xàfecs que, localment, poden ser intensos i deixar algun aiguat a la mateixa línia de la costa. 

Tot plegat farà que, a partir del mateix dilluns, notem una clara refrescada arreu amb calor a ratlla, inclús per sota de la mitjana de forma puntual. Els termòmetres ja quedaran frenats la resta de la setmana amb valors normals per l’època, mentre que a partir del proper cap de setmana podria arribar un descens més clar dels de les temperatures. Sembla que l’estiu quedarà tocat, però ni molt menys enfonsat, per començar el mes de setembre amb la vista posada en l’arribada de la tardor.

També et pot interessar...