Catalunya Diari
Sortida de sol aquest dimarts al matí al Moianès

Sol i calor de dia i fresca de nit dimecres a l’espera de nous canvis

Pocs canvis en el temps amb màximes una mica més altes. A partir de dijous, les temperatures se situaran inclús, per sota de la mitjana

El temps experimentarà pocs canvis aquest dimecres amb sol que dominarà en conjunt i temperatures que de nit es mantindran fresques i de dia pujaran una mica mésamb calor que, si bé es deixarà sentir arreu, serà molt més suportable que dies enrere. Un dia d’impàs a l’espera de l’arribada d’un nou front dijous que, més enllà de portar alguns ruixats, obrirà la porta a una nova refrescada que, inclús, situarà els termòmetres per sota de la mitjana amb ambient d’avançat setembre.

De moment, dimecres el sol serà el clar protagonista de la jornada a tot el territori amb tan sols alguns núvols baixos matinals a les Terres de l’Ebre, l’arribada de bandes de núvols alts i prims pel nord-oest i el creixement de nuvolades de tarda a punts de muntanya, bàsicament de la meitat nord, que no deixaran precipitacions. El vent desapareixerà del tot dels dos extrems del país.

Tot plegat després dels xàfecs sobtats i sorpresa de la nit i matinada de dilluns a dimarts que van caure de forma molt local a punts de la costa de Barcelona però que van deixar autèntics patacs d’aigua molt localitzats amb fins a 73 l/m² a l’aeroport del Prat, mentre que en alguns barris de la capital catalana i ciutats properes no hi va arribar a ploure. Es van registrar nombroses incidències entre el Barcelonès, Baix Llobregat i el Garraf.

Sortida de sol aquest dimarts al matí al Moianès
El sol continuarà sent el clar protagonista aquest dimecres | MeteoMoià

 

Fresca de nit i una mica més de calor de dia

Pel que fa a les temperatures, les mínimes es mantindran sense grans canvis amb una nit que tornarà a ser fresca  després de la baixada de les temperatures de la darrera matinada, inclús amb fred en algunes fondalades interiors de la meitat nord i al Pirineu. Molts valors entre els 11º i 16º a l’interior (més baixos al Pirineu), de 13º a 18º al prelitoral i entre 17º i 22º a la costa. Es podrà dormir bé arreu si obrim les finestres. 

Si ens fixem en les màximes, pujaran una mica més i la majoria es mouran entre els 27º i 32º, les més altes a l’interior i prelitoral de Girona, on dimarts ja s’han registrat 31º o més però amb una calor, en conjunt, molt més suportable que dies enrere. En canvi, al Pirineu quedaran els termòmetres més curts amb entre 23º i 28º.

Més canvis de cara a dijous

Dijous ens arribarà un front provinent del nord-oest que ens portarà més intervals de núvols i alguns ruixats entre les comarques de Barcelona, Girona i el Pirineu, tot i que, en conjunt, seran poc importants. El més important serà la nova refrescada que portarà al seu darrere i que s’allargarà durant el cap de setmana, amb valors que se situaran per sota de la mitjana, ja que moltes màximes es mouran al voltant dels 25º i les nits seran de jersei.