Catalunya Diari
Los chubascos pueden ser fuertes en zonas del sur y este

El temps es complica una mica aquest dimecres amb alguns ruixats i TºC cap avall

Els canvis arribaran al llarg de la tarda amb més núvols, xàfecs febles i més fresca entre Barcelona i Girona, principalment

El temps comença a canviar aquest dimecres amb l’arribada d’un front desgastat amb aire una mica més fred que farà que, a partir del migdia i durant la tarda, els núvols siguin més abundants i els ruixats febles vagin a més a les comarques de Barcelona i Girona, amb baixada general dels termòmetres, excepte a Ponent i Tarragona, on farà inclús una mica més de calor. A última hora arribaran plugims també al sud de Catalunya.

Pel que fa a l’estat del cel, al matí hi haurà més intervals de núvols baixos en general, especialment al litoral i prelitoral, però no serà fins al migdia i sobretot a la tarda quan la nuvolositat anirà a més les comarques barcelonines i gironines i cauran ruixats febles o plugims a qualsevol punt d’aquestes zones.

Mapa de pluja prevista la tarda de dimecres
Mapa de pluja prevista la tarda de dimecres | Arome

 

A la resta, el dia es mantindrà força tranquil amb més aviat sol i ambient càlid, tot i alguns núvols. No obstant, al Pirineu també s’hi esperen alguns xàfecs dispersos a la tarda, mentre que, al vespre i última hora, els núvols i els ruixats també apareixeran al litoral i prelitoral de Tarragona. 

Si ens fixem en el vent, continuarà bufant la tramuntana a l’Empordà, mentre que el gregal es reforçarà a gran part de la costa a la tarda. Unes ventades poc importants que faran que la sensació de fresca s’accentuï.

Los chubascos pueden ser fuertes en zonas del sur y este
Els ruixats febles arribaran a la tarda entre BCN i GRN | Arxiu

 

Temperatures més baixes, però no a tot arreu

Pel que fa a les temperatures, aquest canvi de temps farà que les màximes baixin moderadament al Pirineu i comarques de Barcelona i Girona, amb molts valors entre els 21º i 26º, més baixes al vessant nord del Pirineu. No obstant, a Ponent, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre pujaran encara una mica més i es mouran entre els 25º i 30º.

Per contra, les mínimes pujaran una mica, tot i que seguirà fent fresca en general a primera hora,  inclús fred en fondalades interiors i al Pirineu. La majoria se situaran entre els 14º i 19º, però a l’interior baixaran fins a situar-se entre els 8º i 13º, i al Pirineu entre 5º i 10º.

El temps no acaba de fer net, però sense estralls

De cara als següents dies, dijous encara quedaran restes d’alguns ruixats febles al litoral, prelitoral i nord-est de Catalunya. La resta de jornades fins al cap de setmana, no s’esperen grans canvis, però el temps no acabarà de fer net  amb intervals de núvols sense descartar alguna gotellada molt puntual.

Les temperatures tornaran a pujar i l’ambient de tardor seguirà força desaparegut. No serà fins a la setmana que ve quan sembla que poden arribar canvis en forma de més xàfecs i una baixada clara de les temperatures.

També et pot interessar...