El sol i les temperatures atípicament altes continuaran dominant aquesta setmana

Sense rastre del fred de tardor als migdies tot i alguns canvis a mitjans d’aquesta setmana

Les temperatures diürnes experimentaran petits alts i baixos, però seguirà fent més aviat calor de dia. Entre dimecres i dijous arribaran alguns ruixats
El sol i les temperatures atípicament altes continuaran dominant aquesta setmana
El sol i les temperatures atípicament altes continuaran dominant aquesta setmana | Agustí Descarrega

 

El temps millora en l’inici d’aquesta propera setmana amb un dilluns en què els núvols baixos de Barcelona i Girona es trencaran més i el sol dominarà en conjunt. De cara a la resta de dies, la situació no serà gaire complicada, tot i que a mitjans de setmana arribaran alguns canvis amb més ruixats. Pel que fa a les temperatures, patiran alguns alts i baixos, però de dia seguirà fent calor per l’època, amb nits fresques en conjunt. 

Mapa de previsió per aquest dilluns
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

 

De cara a dilluns, els núvols baixos es trencaran més a les comarques de Barcelona i Girona i no s’esperen precipitacions, tot i algun plugim encara al litoral i prelitoral d’aquestes àrees de matinada. A la tarda arribaran alguns núvols pel nord del territori però no comportaran més conseqüències. El vent es reforçarà de matinada i matí a l’Ebre, sud del Camp de Tarragona i a l’Empordà, amb alertes del Meteocat activades en aquestes zones i al Pirineu per ràfegues fortes. No obstant, la tramuntana i mestral aniran a la baixa al llarg del dia.

Mapa d'alertes per vent aquest dilluns
Mapa d'alertes per vent aquest dilluns | METEOCAT

 

Pel que fa a les temperatures, es mantindran similars amb calor moderada al migdia,  si bé les zones on hi ha hagut núvols aquest cap de setmana pujaran més i marxarà l’ambient suau o fresc. La majoria de màximes es mouran entre 23º i 28º.

Canvis poc importants els propers dies

De cara a la resta de la setmana, ara per ara sembla que el canvi més important arribaria entre dimecres i dijous,  amb un augment dels intervals de núvols en general i l’arribada de ruixats, en conjunt febles, especialment a punts del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona i al nord-est.

La resta de dies sembla que seran força tranquils,  més enllà d’alguns intervals de núvols sense descartar plugims molt puntuals. Inclús el proper cap de setmana sembla que podria ser força plàcid, tot i que encara queden dies i haurem d’anar confirmant més endavant si es manté la previsió de calma meteorològica.

Mapa de la poca pluja prevista acumulada aquesta setmana a Catalunya, amb més de 5 l/m² en el millor dels casos
Mapa de la poca pluja prevista acumulada aquesta setmana a Catalunya, amb més de 5 l/m² en el millor dels casos | GFS

 

On són el fred i les pluges de tardor?

El fet més preocupant de la previsió a mig termini és que no es veuen pluges generals per enlloc,  i si no plou ara a la tardor, l’època més plujosa a molts punts de Catalunya, la situació pot ser molt complicada per al territori, ja que hi ha llocs on la sequera del terreny és preocupant i portem molts mesos així ja. 

Tampoc es veu l’arribada d’una refrescada contundent típica per l’època amb màximes que es mantindran clarament pel damunt dels 20º  en conjunt, registres atípicament alts per trobar-nos a mitjans d’octubre. Tan sols de nit i a primera hora notarem l’ambient de tardor amb fresca general i, inclús, fred al Pirineu i fondalades interiors. Una situació que podria canviar la setmana del 14 d’octubre, però queden molts dies i res és segur.

També et pot interessar...