La gota freda torna a Catalunya més activa del previst

Al matí, les pluges arribaran a les Terres de l’Ebre i zones properes, però arribaran a més punts, especialment del litoral i prelitoral
Les pluges tornen a Catalunya | Arxiu

 

La gota freda que afecta aquests dies la nostra zona mediterrània i que ens va portar pluges entre els dies 10 i 11, torna a pujar de latitud després que estigui deixant un temporal històric al sud-est de la península amb, de moment, 3 morts, diversos ferits, greus inundacions i molts problemes. Aquest divendres la borrasca torna a Catalunya i, tot i que no serà ni de bon tros com el que ha passat al sud-est peninsular, portarà núvols que, a partir d’aquest mateix matí, deixaran pluges i algun xàfec intens a les Terres de l’Ebre, estenent-se a més punts al llarg del dia.

 

Imatge del radar aquest matí | Meteocat

 

De moment, la massa de pluja que ha arrancat a primera hora del matí des del nord d’Algèria i que ha escombrat part de les Balears, arriba aquest matí a les Terres de l’Ebre, on no es descarta algun aiguat. Al llarg del matí, migdia i tarda, aquestes precipitacions poden arribar a molts punts de Catalunya, però especialment al litoral, prelitoral i meitat sud de l’interior.

 

Deixaran quantitats poc importants d’aigua, però haurem d’agafar el paraigua abans de sortir de casa per si de cas a gran part de Catalunya. On més pot ploure és a les Terres de l'Ebre amb, de forma local, entre 10 i 15 l/m² en els millors dels casos, però quantitats molt minses a la resta del territori. En canvi, el nord de Catalunya quedarà més al marge d’aquesta situació, especialment al voltant del Pirineu. 

 

To i que en principi no han de ser importants, a les comarques de Tarragona algun xàfec pot ser intenses, i haurem d’anar seguint amb molta atenció l’evolució d’aquesta gota freda que cada dia està portant sorpreses. Al seu pas per les Balears aquest matí, l’aigua ha deixat autèntics aiguats, com es pot veure en aquestes imatges:

 

 

Temps mogut la resta del cap de setmana

El temps no fa net aquest cap de setmana i la gota freda seguirà passejant-se molt a prop de casa nostra, cosa que, de ben segur, farà variar les previsions al llarg dels propers dies. De moment, tot sembla indicar que dissabte quedaran alguns ruixats febles a punts de la costa, prelitoral i sud de Catalunya, sense descartar-los a més zones del territori, però poca cosa. Diumenge sembla que les pluges podrien tornar amb més ganes a molts punts de Catalunya, amb unes temperatures que seguiran similars amb ambient càlid al migdia.  

 

També et pot interessar...