Catalunya Diari
Imatge d'un halo solar a Cardona, al Bages

Nous canvis abans d’un cap de setmana marcat per l’estiuet

Divendres hi haurà més núvols sense descartar algun plugim a la costa. Clara millora després amb TºC que encara pugen més

El temps continuarà molt tranquil i marcat pels típics ingredients anticiclònics aquest cap de setmana,  tot i que divendres tindrem alguns canvis. Els intervals de núvols del dijous es mantindran o aniran a més i, fins i tot, podrien deixar alguna gotellada a prop del litoral, especialment a partir de la tarda i a la Costa Brava.

No obstant, a partir de dissabte farà més sol amb el permís de boires a l’interior i el pas de bandes de núvols alts i prims. Les temperatures remuntaran encara més amb ambient molt agradable al migdia, inclús càlid al prelitoral. Sembla que l’estiuet de Sant Martí ens acompanyarà encara uns dies i s’accentuarà.

Divendres 13 de novembre

De cara al divendres, 13 de novembre, seguirem amb una situació molt semblant, marcada per les boires extenses al pla de Lleida i, de forma més local, a més zones interiors, tot i que a partir del migdia s’anirien aixecant o esqueixant. Els intervals de núvols del dijous es mantindran, però, de nou, seran més presents com més al sud i litoral, mentre que el sol lluirà amb més ganes al Pirineu i Prepirineu. De nou, una jornada de cel molt variable.

La novetat serà que, a partir de la tarda i vespre, els núvols poden ser encara més abundants al litoral i, inclús, poden deixar alguna gotellada o plugim puntual, especialment a la Costa Brava, però no es descarten en altres trams costaners. De matinada algun ruixat una mica més destacat podria tocar puntualment la franja litoral, però tot plegat tindrà les hores comptades.

Mapa de previsió a Catalunya el 13 de novembre del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Pel que fa a les temperatures, es mantindran molt semblants i sense grans canvis divendres, amb nit fresca o freda i migdia agradable en general, tot i que més fresc a llocs de Ponent on la boira li costi aixecar-se. Màximes de 16º a 21º  a la costa i prelitoral i de 12º a 17º a la resta.

Dissabte 14 de novembre

De cara al dissabte, 14 de novembre, la situació millorarà i el sol dominarà en general amb el permís d’alguns núvols alts i prims i, de nou, boires a l’interior que, localment, seran denses i duraran força hores a Ponent. L’excepció la trobarem a la Costa Brava, on els núvols baixos seguiran presents i, localment, una mica abundants. De fet, fins a primeres hores encara s’hi poden escapar alguns ruixats.  

Mapa de previsió a Catalunya el 14 de novembre del 2020
Mapa de previsió de cara al dissabte | Catalunya Méteo

Si ens fixem en les temperatures, pujaran una mica més a gran part del territori a causa de la presència amb més ganes del sol. Moltes màximes es mouran entre els 17º i 22º, però l’excepció serà la Costa Brava, el Pirineu i les zones emboirades de Ponent, on els valors quedaran més curts. Pocs canvis de nit.

Diumenge 15 de novembre

Finalment, el diumenge, 15 de novembre, estarà marcat per la bonança en general. El sol dominarà, però arribaran més intervals de núvols alts i prims que, localment, deixaran un cel enterbolit. No obstant, res impedirà que sigui una jornada molt agradable per aprofitar, amb boires que seguiran presents a Ponent, si bé, el vent una mica aponentat bufarà una mica i farà que s’aixequin més ràpidament.

Mapa de previsió a Catalunya el 15 de novembre del 2020
Mapa de previsió de cara al diumenge | Catalunya Méteo

Les temperatures encara pujaran una mica més, especialment al litoral i prelitoral, on no es descartaria rondar els 23º en alguns punts. Serà el dia més càlid de l’estiuet d’aquest cap de setmana, amb valors atípics per l’època al centre de la jornada. No obstant, de nit baixaran més les temperatures i s’accentuarà la fredor de plena tardor durant la matinada. La setmana vinent sembla que la començarem amb més núvols dilluns, però no es veuen pluges ni una ullada de l’hivern a la vista.