Imatge d'una sortida de sol entre boira al Priorat

Tornen les mànigues curtes en una nova Castanyada atípica

Tot i els migdies càlids per l’època, compte amb les temperatures a primera hora i amb els refredats

Imatge d'una sortida de sol entre boira al Priorat
El sol i les boires seran els protagonistes del cap de setmana | Joan Ramon Coll

L’anticicló se’ns ha tirat al damunt i durarà encara força dies, oferint el període de temps tranquil més llarg des que va començar la tardor. Enrere queden les pluges, nevades, ventades o fredorades de dies enrere. Per tant, aquest cap de setmana de la Castanyada i Tots Sants estarà marcat pel sol i les boires, però sobretot per unes temperatures que, al migdia, encara s’enfilaran més i haurem de recuperar les mànigues curtes a moltes zones, ja que hi ha màximes que rondaran els 25º. En definitiva, un estiuet cada cop més típic per Castanyada.

No obstant, compte perquè de nit i primeres hores seguirà el fred de plena tardor amb un marcat contrast tèrmic, raó per la qual haurem d’anar amb molt de compte amb els refredats. De bon matí sortirem al carrer més abrigats, però al migdia tota aquesta roba ens sobrarà. També hi haurà molta inversió tèrmica. Tot plegat coincidirà amb el canvi d’octubre a novembre i amb l’espectacular Lluna blava la nit de Castanyada.

Divendres 30 d’octubre

De cara al divendres, 30 d’octubre, el dia serà radiant amb sol que dominarà arreu. Tan sols hi haurà algunes boires matinals típiques d’anticicló en fondalades interiors, algun núvol baix costaner molt més puntual que dijous i seguiran creuant bandes de núvols alts i prims. Les temperatures màximes pujaran encara amb més ganes amb la majoria de valors entre 20º i 25º. No obstant, de nit i primeres hores seguirà el fred, inclús amb alguna tímida glaçada al Pirineu.

Mapa de previsió a Catalunya el 30 d'octubre del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Dissabte 31 d’octubre: Castanyada

Pel que fa al dissabte, 31 d’octubre, dia en què a Catalunya celebrem la Castanyada, el temps continuarà molt plàcid, amb sol i boires matinals a molts punts, així com alguns intervals de núvols baixos a primera i última hora en trams puntuals de la costa. Dia radiant amb calor una mica més marcada, entre 21º i 26º al centre del dia a molts punts. Tan sols baixen una mica les màximes al nord-est, on hi creuaran alguns núvols alts.

A la que marxi el sol, els termòmetres baixaran ràpidament i tornarem a tenir una nit i matinada fredes. D’aquesta manera, després d’un dia amb mànigues curtes a molts llocs amb ambient atípicament càlid, ens haurem d’abrigar més per menjar les castanyes i els panellets a la nit.

Mapa de previsió a Catalunya el 31 d'octubre del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 1 de novembre

Finalment, el diumenge, 1 de novembre i festa de Tots Sants, estarà marcat per un temps calcat al de dissabte, però amb petites diferències. Sembla que les temperatures tocarien sostre, mentre que hi hauria més núvols baixos matinals en trams de la costa nord-est i boires a l’interior. Al llarg del dia, arribaran més bandes de núvols alts i prims. Es manté el fort contrast tèrmic entre el dia i la nit.

Mapa de previsió a Catalunya l'1 de novembre del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Possibles canvis la setmana que ve

De cara a la propera setmana, sembla que dilluns seguiríem amb la mateixa dinàmica de temps tranquil i càlid al migdia, però entre dimarts i dimecres poden arribar ruixats a moltes comarques amb una clara baixada de les temperatures. Uns canvis que posarien punt final a l’anticicló i a l’estiuet.