Catalunya Diari
Imatge del castell de Cardona, al Bages, entre la boira

Petits canvis de temps, però les boires van a més aquest dimarts

Hi haurà alguns ruixats de tarda amb temperatures sense canvis

Aquest dimarts, seguirem amb molta calma,  però tindrem algunes petites novetats pel que fa a l'estat del cel. Entre aquest vespre de dilluns i aquest pròxim dimarts, 10 de novembre, creuarà un front molt desgastat que deixarà ruixats poc importants en algunes comarques. A més, al llarg de les primeres hores del matí hi haurà més boires que reduiran clarament la visibilitat a molts punts. Així doncs, compte a la carretera tots aquells que no teletreballeu. Tot i això, les temperatures seguiran sense canvis amb un ambient atípic i molt agradable al centre de la jornada.

Els dies vinents no es veu una ruptura clara de l'anticicló  i, per tant, seguirem amb sol enterbolit sovint pel pas de núvols alts i prims inofensius que faran que les sortides i postes de sol siguin acolorides a molts llocs. També seguiran les boires matinals, alguns núvols baixos en trams de la costa i temperatures molt contrastades, amb fred o fresca de nit i màximes suaus o, localment, una mica càlides força atípiques per l’època. En definitiva, seguirem sota la influència indirecta de l’anticicló  però amb influència dels fronts atlàntics. Entre divendres i el cap de setmana podrien arribar nous canvis, tot i que sembla que res a veure amb els viscuts les últimes hores.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Més boires i ruixats escadussers

El pas d’un front atlàntic molt desgastat portarà alguns canvis aquest dimarts, 10 de novembre. Arribaran alguns intervals de núvols sobretot al matí que, en general, no portaran conseqüències. Les boires com dèiem, seran també més abundants, tot i que s'acabaran dissipant a les hores centrals de la jornada. Les novetats arribaran en forma de ruixats a la tarda, tot i que farà més sol  arreu, creixeran nuvolades a punts de muntanya que deixaran alguns ruixats poc destacats al Pirineu i interior del nord-est.

Mapa del temps a Catalunya pel dimarts 10 de novembre del 2020
Les boires seran més extenses a ponent i a la tarda hi haurà alguns ruixats al nord-est | Catalunya Diari

Temperatures sense canvis significatius

Les temperatures seguiran molt semblants de dia amb un ambient molt agradable, igual podrien baixar algun grau al pla de Lleida depenent de quan s'aixequi la boira. A primeres hores del dia, entrarà una mica de mestral i tramuntana a l’Ebre i Empordà de forma transitòria. En general es mantindran els valors de 18ºC  a 22ºC  a molts trams de la costa i el prelitoral, mentre que a l'interior es mouran entre els 14ºC  i els 18ºC. Al Pirineu més accentuada, però també a bona part de l'interior, la inversió tèrmica  seguirà sent la clara protagonista de la jornada,

No es veu un final clar de l'anticicló

De cara a les pròximes jornades, els núvols prims seran més abundants amb un sol més esmorteït però sense pluges a la vista. També hi haurà força boires matinals a zones interiors. Tot plegat amb vents lleugers del sud que mantindran l’ambient molt agradable al migdia, localment una mica càlid, amb entre 16ºC i 20ºC.  Tot i això, en canvi, les nits continuaran fresques o fredes, amb entre 6ºC i 14ºC moltes mínimes, segons l'indret i sempre més altes a prop de la costa.

Sembla que a finals de setmana, de cara a divendres, sí que sembla que ja més dels núvols prims abundants, arribaran nuvolades més destacades de sud a nord que deixaran un dia més tapat al sud del territori i a la costa, zones on no es descarten alguns plugims molt dèbils. Temperatures semblants o lleugerament més altes. Però per tot plegat encara falten moltes jornades i faltarà veure com s'acaba configurant aquest petit canvi de temps a finals de setmana.