Catalunya Diari
Imatge d'una sortida de sol rogenca al Delta de l'Ebre

Temps totalment diferent aquesta setmana amb TºC poc normals

La situació canvia després de la gota freda dels últims dies. Tornarem a tenir dies de refredats i d’espectacles rogencs en el cel

El temps dels últims dies ha estat molt mogut i, de fet, la traca final de la gota freda ens ha deixat aquest cap de setmana pluges generals a tot Catalunya amb algunes incidències locals. Tot plegat ja ha estat història diumenge i continuarem amb la calma la propera setmana. Tan sols entre dilluns al vespre i dimarts creuarà un front molt desgastat que deixarà ruixats poc importants en algunes comarques.

La resta de dies estaran marcats pel sol enterbolit sovint pel pas de núvols alts i prims inofensius que faran que les sortides i postes de sol siguin acolorides a molts llocs. També hi haurà boires matinals, alguns núvols baixos en trams de la costa i temperatures molt contrastades, amb fred o fresca de nit i màximes suaus o, localment, una mica càlides força atípiques per l’època.

En resum, estarem sota la influència més aviat de l’anticicló. Entre divendres i el cap de setmana podrien arribar nous canvis, tot i que sembla que res a veure amb els viscuts les últimes hores.

Dilluns 9 de novembre

El primer dia de la setmana, el dilluns 9 de novembre, estarà marcat pel temps tranquil. El sol dominarà, tot i que creuaran bandes de núvols alts i prims. A més, hi haurà boires i alguns núvols baixos costaners matinals. Al vespre arribaran alguns núvols per l’oest que podrien deixar alguna gotellada o ruixat molt feble al voltant dels Ports, sense descartar-los a punts de Ponent. Temperatures sense canvis amb fresca o fred de nit i màximes de 16º a 21º. La majoria de mínimes es mouran entre els 7º i 13º, més baixes a l’interior nord i Pirineu.

Mapa de previsió a Catalunya el 9 de novembre del 2020
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

Dimarts 10 de novembre

El pas d’un front atlàntic molt desgastat portarà alguns canvis el dimarts, 10 de novembre. Arribaran alguns intervals de núvols sobretot al matí que, en general, no portaran conseqüències. A la tarda farà més sol, però creixeran nuvolades a punts de muntanya que deixaran alguns ruixats poc destacats al Pirineu i interior del nord-est. Entrarà una mica de mestral i tramuntana a l’Ebre i Empordà de forma transitòria, mentre que baixen una mica les temperatures.

Dimecres 11 de novembre

El temps seguirà tranquil i sense pluges a la vista dimecres, 11 de novembre, amb sol que es combinarà amb el pas de núvols alts i prims, especialment a partir del migdia. Pugen més les temperatures de dia amb un ambient molt agradable.

Dijous 12 de novembre

Els núvols prims seran més abundants segurament el dijous, 12 de novembre,  amb un sol més esmorteït però sense aigua. També hi haurà força boires matinals a zones interiors. Tot plegat amb vents lleugers del sud que mantindran l’ambient molt agradable al migdia, localment una mica càlid, amb entre 16º i 21º. Les nits continuaran fresques o fredes, amb entre 7º i 13º moltes mínimes.

Divendres 13 de novembre

Arriben alguns canvisdivendres, 13 de novembre, ja que, a més dels núvols prims abundants, arribaran nuvolades més destacades de sud a nord que deixaran un dia més tapat al sud del territori i a la costa, zones on no es descarten alguns plugims molt dèbils. Temperatures semblants o lleugerament més altes.

Cap de setmana del 14 i 15 de novembre

Una borrasca atlàntica complicaria més el temps a molts punts de la península Ibèrica  el cap de setmana del 14 i 15 de novembre. A Catalunya, això es traduiria amb el pas de més bandes de núvols, però tan sols caurien alguns plugims molt locals i dispersos sense més conseqüències amb temperatures que pujarien. D’aquesta manera, la setmana es presenta força tranquil·la i amb un ambient més aviat càlid per l’època al migdia.