Albada d'aquest matí des de Viladecans, al Baix Llobregat

Molt de compte amb els refredats aquest cap de setmana

Les TºC seran més agradables durant el dia, però les nits seguiran sent fredes arreu

Albada d'aquest matí des de Viladecans, al Baix Llobregat
L'amplitud tèrmica serà la gran protagonista d'aquest cap de setmana juntament amb el sol | Pere Lluís Donoso
 

El temps de les últimes hores ja s'ha estabilitzat notablement, però el fred  i les temperatures  gairebé hivernals encara no han marxat. Aquest dissabte  i, aquest pròxim cap de setmana, el temps  serà totalment plàcid i aprofitable, però el més destacable serà aquesta sensació de fred atípic de nit  i durant els matins que  encara seguirà i ens obligarà a abrigar-nos a primeres hores i engegar calefaccions a les nits, però les màximes ja pujaran de forma clara. 

L'amplitud tèrmica, la diferència de temperatures  entre el dia  i la nit  s'accentuarà molt i això farà que sigui un temps  típic de refredats. A més, el vent  de mestral  i tramuntana  que han bufat al llarg de les últimes hores i han incrementat la sensació de fred  als dos extrems de Catalunya, també tendiran a disminuir.

Dissabte plàcid, però encara fred

Pel que fa a aquest dissabte, 17 d’octubre, ens llevarem amb un ambient molt fred  de nou arreu per a l'època, amb temperatures  que tornaran a baixar dels 10ºC a pràcticament arreu, excepte als llocs més càlids de la costa i podrà tornar a glaçar  en molts punts del Pirineu i a l'interior. Tot i això, el sol  durant el dia farà que les temperatures  es recuperin i al migdia l'ambient serà molt més agradable, ja amb molts valors d'entre 16ºC i 20ºC en general.

Mapa del temps a Catalunya pel dissabte 17 d'octubre del 2020
El sol predominarà amb bandes de núvols prims que enteranyinaran el cel a la tarda | Catalunya Diari

Pel que fa a l'estat del cel, farà sol  en general a la meitat est, però els núvols alts i prims que es combinaran amb el sol a ponent, al Pirineu, a les comarques de Tarragona i a la Catalunya  Central, on deixaran el cel puntualment enterbolit o enteranyinat, però no s’esperen precipitacions enlloc. Un dia, en conjunt, molt aprofitable.

Seguirà el temps anticiclònic

Quant al diumenge, 18 d’octubre estarà marcat per un ambient molt plàcid i assolellat en conjunt, amb molt poques excepcions. No s’esperen pluges enlloc i, després d’una nova nit  molt freda, les màximes pujaran encara una mica més amb ambient més suau al centre de la jornada.

La calma i tranquil·litat durarà fins dimarts, ja que a partir de llavors, podria arribar un front atlàntic que, més enllà de portar més núvols i alguns ruixats, farà pujar clarament les temperatures mínimes, fins a 10ºC  en comparació al cap de setmana, i també les màximes. Tot i que sense arribar a valors de calor.