Catalunya Diari
Imatge d'una sortida de sol entre núvols

Treva de les pluges dijous a l’espera del plat més fort

Las temperatures màximes pujaran clarament després del sotrac de les últimes hores

El temps està ben mogut a Catalunya i sembla que seguirem així fins ben entrat el cap de setmana, tot i que, de cara al dijous 5 de novembre, tindrem una treva de les pluges, després de les precipitacions de les últimes hores que han regat la majoria de comarques. Durant gran part del dia no plourà enlloc, inclús amb clarianes a molts punts de la meitat nord. Però a partir de la tarda, començarà a ploure de nou a les Terres de l’Ebre on, de nou, poden ser precipitacions localment persistents i abundants.

De cara a la nit i matinada, arribaran xàfecs més dispersos a la resta del territori, especialment a la costa de Tarragona. Tot plegat amb unes temperatures que pujaran clarament de dia després del fort sotrac que han patit dimecres. Divendres tindrem un dia insegur, a l’espera que dissabte arribi el plat fort amb pluges generals i localment abundants.

Mapa de previsió a Catalunya el 5 de novembre del 2020
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

La pluja es pren una pausa

Pel que fa a l’estat del cel, aquest dijous al matí no plourà enlloc i, de fet, s’obriran grans clarianes a la meitat nord de Catalunya, tot i que la nuvolositat seguirà força abundant al sud. Tot plegat serà una treva que durarà poc, ja que, a partir de la tarda, la nuvolositat tornarà a anar a més de sud a nord i arribaran noves precipitacions per les Terres de l’Ebre, on l’aigua pot ser, de nou, persistent i localment intensa.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat alertes per acumulacions de més de 100 l/m² en tot l’episodi i xàfecs localment forts en aquesta àrea, així com per mala mar a la costa de Tarragona i Barcelona.

Mapa d'alertes a Catalunya per fortes i abundants pluges i mala mar el 5 de novembre del 2020
Mapa d'alertes per fortes i abundants pluges i mala mar aquest dijous | Meteocat

A la resta, entre el vespre, nit i matinada poden arribar nous ruixats dispersos i, en conjunt, poc importants a qualsevol punt, tot i que en principi poca cosa. Potser a llocs de Ponent i del Prepirineu hi hagi alguna quantitat més destacable. Tot plegat amb vent d’entre garbí i llevant a la costa, més intens a l’Ebre.

Clara pujada de les TºC

Pel que fa a les temperatures, de nit farà més fred amb ambient pràcticament hivernal. Les mínimes es mouran entre els 5º i 10º a molts punts, més altes a prop de la costa i més baixes al Pirineu.  No obstant, al migdia la pujada dels termòmetres serà molt evident, inclús acusada, amb màximes que es mouran entre els 16º i 21º en molts casos, res a veure amb el fred del dimecres.

Més pluges a la vista

De cara al divendres, quedarà un dia insegur amb molts núvols i alguns ruixats febles i molt dispersos, però serà dissabte quan arribarà el plat fort d’aquest episodi amb pluges generals i, localment, abundants. Serà el punt final a aquesta situació, ja que diumenge el temps ja milloraria clarament.