Imatge de l'estadi amb els 300 arbres plantats

Planten 300 arbres en un estadi de futbol d’Àustria en defensa del medi ambient

L’artista suís Klaus Littmann ha dut a terme aquesta obra d’art que deixa una imatge insòlita i mai vista en aquest enorme estadi amb capacitat per a 30.000 persones
Imatge de l'estadi amb els 300 arbres plantats
Imatge de l'estadi amb els 300 arbres plantats | Twitter

 

Imatge increïble la que ens arriba des d’Àustria, on un estadi de futbol s’ha convertit en un enorme bosc de 300 arbres de fins a 14 metres d’altura amb l’objectiu de reivindicar la naturalesa i defensar el medi ambient en un context de gran contaminació per part de l’home. Una barreja d’art i ecologia que et pot veure a la ciutat austríaca Klagenfurt on el Wörthersee Stadion, amb capacitat per a 30.000 persones, ha acollit aquesta faraònica obra d’art mai vista fins ara.

Amb el nom de ‘For Forest’, l’artista suís Klaus Littmann ha dut a terme aquesta espectacular obra artística, la més gran duta a terme mai a Àustria, basada en el curiós dibuix que l’artista austríac Max Peintner  va crear l’any 1971 que, sota el nom de ‘La inquietant força d’atracció de la Natura’, mostra una gris metròpolis d’acer i pedra amb un estadi on el públic, des de les grades, observa un bosc, com si es tractés d’un zoo. Aquestes són algunes de les impressionants imatges: 

Aquesta impressionant obra va ser presentada aquest dijous als mitjans de comunicació i però no serà fins aquest diumenge, 8 de setembre, quan els visitants podran entrar de forma gratuïta a l’estadi de Klagenfurt  per observar-la fins al 27 d’octubre.

30 anys ideant com fer l’obra

Littmann ha estat l’encarregat de fer realitat el dibuix de Peintner transportant els arbres fins al camp de futbol d’aquest estadi, un dels més moderns del país. En concret, el bosc que es pot trobar a la gespa del camp compta amb bedolls salzes, carpes, àlbers i aurons, entre altras espècies. «El contrast del metall, l’acer, el cristall i el bosc no podria ser millor», afirma el seu creador, que portava 30 anys ideant com podia fer realitat el dibuix. 

I és que aquella idea sorgida fa prop de mig segle volia representar l’últim reducte de la naturalesa al món contemplada com un circ, idea que pren encara més sentit en l’actualitat amb la greu crisi climàtica i mediambiental que vivim. Segons el seu autor, l’estadi es pot interpretar com un mur de protecció de la natura. 

Els arbres es poden contemplar només des de les grades
Els arbres es poden contemplar només des de les grades | Twitter

 

Peintner, present a l’estadi

Peintner també va ser present a la presentació de l’obra d’art, que tan sols pot ser visitada des de les grades, on es poden assolir diferents impressions. A més, el fet que les fulles dels arbres vagin canviant per les condicions meteorològiques cada cop més desfavorables, asseguren que cada visita sigui una nova experiència.

Un cop finalitzi el període de visites del públic, el 27 d’octubre, els arbres seran replantats als afores de l’estadi com una «escultura viva» i es tornarà a posar la gespa de l’estadi on juga un equip de la segona divisió austríaca. L’ajuntament no ha destinat ni un euro públic en aquesta obra d’art.

També et pot interessar...