Catalunya Diari
Los koalas se están extinguiendo por culpa de los incendios en Australia

Els incendis a Austràlia han cremat el 80% de l’hàbitat del koala

Els focs de l’últim mes amenacen d’extingir els koales, prop de 1.000 exemplars han perdut la vida sota les flames i les llargues sequeres estan portant l’espècie al límit

Terribles notícies ambientals les que ens arriben des d'Austràlia, on els històrics incendis forestals que pateix el país aquestes últimes setmanes, juntament amb les llargues sequeres, ja han mort prop de 1.000 koales i han destruït el 80% del seu hàbitat, deixant-lo en un punt pràcticament de sense retorn.

La presidenta de la Fundació Australiana del Koala (AKF), Deborah Tabart, ha informat aquesta trista notícia. Unes conseqüències ecològiques que sortiran molt cares per al futur dels ecosistemes de país, més fins i tot que les pèrdues econòmiques i materials que han suposat les flames imparables.

Una espècie en alt risc d'extinció

La mateixa AKF emetia un informe la primavera passada alertant que els koales estaven «funcionalment extingits» a causa de la seva crítica situació. Unes dades que van preocupar molt a la comunitat internacional i que ara s’han agreujat més, a causa que  l'extinció de l'espècie està més a prop que mai després dels catastròfics incendis.

L'extinció funcional indica que una espècie animal s'ha reduït tant que ja no té pràcticament influència en el seu hàbitat i ecosistema. Abans dels incendis es calculava que només hi havia prop de 80.000 exemplars de koales a Austràlia, una dada que ara no se sap fins a quin punt s'ha vist reduïda.

Milers d’eucaliptus cremats: els koales han perdut el seu aliment

El fet que aquests greus incendis hagin perjudicat tant als koales i els seus habitats es deu al fet que el foc ha cremat, principalment, els arbres eucaliptus dels boscos, la principal font d'alimentació d'aquesta espècie animal. La situació és tan crítica que, si bé un coala adult necessita al dia un quilo de fulles d'eucaliptus per alimentar-se, en aquests moments no hi ha prou arbres per a alimentar a tota la població.

També et pot interessar: