Imatge d'una de les tortugues nascudes a Castelldefels

Sorprenent naixement de tortugues babaues per primer cop a la platja de Castelldefels

Els fets van tenir lloc aquest diumenge i són els primers exemplars d’aquesta espècie que neixen enguany a Catalunya

Imatge d'una de les tortugues nascudes a Castelldefels
Imatge d'una de les tortugues nascudes a Castelldefels | Twitter

 

Gran notícia la que ha tingut lloc aquest cap de setmana a la platja de Castelldefels (Baix Llobregat) amb el naixement de les primeres tortugues babaues aquest any a tot el litoral de Catalunya. De fet, és el primer cop que es detecta aquesta espècie (Caretta caretta) a les platges d’aquest municipi costaner.

Els fets van tenir lloc diumenge al matí, quan cap a les 11 una dona que passejava per la zona va trucar al Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM)  alertant que una gran quantitat d’exemplars de tortugues recent nascudes corrien cap al mar en un moment en què hi havia gent a la platja.

Segons informa la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat en un comunicat, es calcula que han nascut al voltant de 100 exemplars en el mateix niu, ja que, després de la primera tongada de naixements diumenge al matí, se’n van detectar més al vespre.

Sense rastre del niu

Malgrat la sorpresa que es van dur les persones que es trobaven en aquell moment a la platja de Castelldefels, el cert és que es desconeix on es trobava exactament el niu, si bé el que sí que se sap és que deuria estar ben amagat, ja que la majoria d’exemplars sortien d’entre les dunes però per llocs diferents i separats. Això dificulta molt el fet de poder saber on va tenir lloc la posta d’ous.

Les tortugues que s’han trobat per part dels especialistes han estat traslladades al centre del CRAM al Prat de Llobregat  per tal de fer un seguiment de la seva salut i un estudi genètic que permeti saber més detalls al voltant de l’espècie.

Els ous de les tortugues babaues tarden al voltant de 60 dies en eclosionar, raó per la qual els experts calculen que la mare va pondre els ous cap a principis d’agost, en plena temporada turística, sense que ningú se n’adonés. Això fa pensar que la posta es va produir de nit.  

També et pot interessar...