Catalunya Diari
Imatge del moment de retorn de l'animal a la platja

Inexplicable viatge de 2.500 km. d’un pingüí nedant pel mar que quasi acaba en tragèdia

L’animal estava desnodrit buscant menjar i ha estat salvat per veterinaris de Melbourne després de nedar des de Nova Zelanda pel mar de Tasmània

Sorprenent història la que ens arriba des d’Oceania, on un pingüí ha arribat a nedar 2.500 quilòmetres per buscar menjar des de Nova Zelanda per tot el mar de Tasmània fins a arribar a Austràlia. De fet, l’animal no va realitzar amb èxit el seu viatge, ja que no va trobar menjar, i tot plegat quasi acaba en tragèdia.

En aquest sentit, diversos veterinaris del zoològic de Melbourne (Austràlia) el van rescatar de l’aigua en estat força greu, ja que l’exemplar estava molt desnodrit. Un cop salvat, els experts el van portar a un centre per tractar-lo, ja que tenia les defenses molt baixes i necessitava menjar urgentment. Els veterinaris el van mesurar, pesar i li van fer radiografies abans d’alimentar-lo, degut a que el seu estat de salut requeria cures intensives. 

Imatge del pingüí al centre de recuperació
Imatge del pingüí al centre de recuperació | Zoo de Melbourne

 

Per què va fer un viatge tan llarg?

Els experts que van rescatar l’animal encara no entenen per què l’animal va fer un viatge tan llarg a través del mar. El més probable és que el pingüí estigués buscant menjar sense èxit i es va arribar a perdre, però el més sorprenent de tot és que hagi sobreviscut a un periple que altres exemplars no haurien suportat. Un cop ha estat recuperat i alimentant, l’exemplar ha estat retornat al seu hàbitat natural, és a dir, a la platja. 

També et pot interessar...