El sisme s'ha produït al Pallars Sobirà

Un terratrèmol de 2,5 sacseja el Pirineu de Lleida

El sisme s’ha produït a les 09:00h del matí d’aquest dimarts amb epicentre a l’Alt Àneu, al Pallars Sobirà
El sisme s'ha produït al Pallars Sobirà
El sisme s'ha produït al Pallars Sobirà | Ramon Baylina

Un terratrèmol de 2,5 graus a l’escala de Richter ha sacsejat aquest dimarts al matí el Pirineu de Lleida, segons ha informat l’Institut Geogràfic Nacional (IGN). Concretament, el sisme s’ha produït a les 09:00h amb epicentre ubicat al nord-oest d’Alt Àneu, al Pallars Sobirà. Per ara, no se sap si ha estat percebut per la població, tot i que la seva intensitat ha estat baixa i tampoc consten danys materials.

El Pirineu, un epicentre de terratrèmols

Val a dir que la zona del Pirineu és molt propensa a patir terratrèmols per les característiques geològiques de la zona, la majoria dels quals són de baixa intensitat i no provoquen danys. De fet, el més important que s’ha registrat aquest any va ser a principis d’abril amb un moviment de terres de 4,2 graus a l’Alt Urgell.

En aquella ocasió, el sisme va sacsejar amb ganes la zona i les tremolors es van deixar sentir a gran part de Catalunya, incloent l’àrea de Barcelona i el Camp de Tarragona, on molta gent va veure trontollar els elements de casa seva o del despatx de la feina. Malgrat que no hi va haver danys personals i pocs de materials, el fenomen va causar un gran rebombori a les xarxes socials.