Catalunya Diari
asd

EN DIRECTE: El temporal comença a marxar després de deixar molta pluja i incidències

Les pluges i el fort vent han afectat especialment el litoral i prelitoral i la llevantada ha causat moltes inundacions. La situació ha millorat i més que ho farà dijous

El fort temporal de llevant ha causat molts problemes a Catalunya al llarg de les últimes hores i la pluja ha continuat caient durant aquest dimecres i dijous a Barcelona i Girona principalment. Hi ha hagut molts problemes de trànsit, dues carreteres tallades a Girona, talls de llum, problemes a Rodalies i altres incidències. El plat fort es va viure entre la tarda i nit de dimecres, 4 de desembre, amb autèntics aiguats a punts del litoral i prelitoral, especialment a l'àrea de Barcelona, on hi va haver inundacions de moltes carreteres i carrers, talls al Metro, retards a Rodalies i moltes incidències. A més, milers d'abonats s'han quedat sense llum a diversos punts de Catalunya a causa del temporal, amb molts registres entre els 50 i 100 l/m², localment més. 

Les fortes ventades de llevant i gregal i el fort temporal de mar també han estat protagonistes al litoral i prelitoral. Es mantenen diverses alertes activades en aquest sentit, així com els plans Inuncat i VENTCAT per part de Protecció Civil. El temporal anirà clarament a la baixa aquest proper dijous.