Catalunya Diari
Imatge de contenidors tombats pel vent aquest dissabte a Reus

Protecció Civil activa l’alerta del pla Ventcat per la situació d’aquest dilluns de ventades molt fortes

Es preveuen cops de vent de mestral i tramuntana de més de 100 km/h aquest migdia al nord i a les comarques de la meitat oest de Catalunya, sobretot al Pirineu i a la demarcació de Tarragona

Protecció Civil ha activat aquest dilluns l’alerta del pla Ventcat a causa de les prediccions i els avisos emesos per part del Servei Meteorològic de Catalunya que indiquen ventades importants aquest migdia fins demà dimarts al matí. A més, a última hora aquest breu temporal de vent alterarà força la situació marítima a la Costa Brava, amb onades que poden superar els 2,5 metres.

Els cops de vent més forts, per sobre els 120 km/h a les muntanes de Tarragona i al Pirineu com ja s’ha donat aquest matí, complicaran dels desplaçaments i les activitats a l’aire lliure tant a les parts elevades com al litoral, per això les autoritats demanen molta prudència. De cara al vespre, el major risc per aquestes ventades es restringirà al nord-est i zones elevades del Pirineu, i minvarà al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre.

Des del cos d'emergències es demana tenir precaució especial amb el risc de caiguda de branques, arbres o altres elements del mobiliari urbà. Cal evitar zones arbrades, incloses les d'àmbit urbà, mentre bufi el vent fort a les zones afectades. També es recomana retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent.

L'episodi de vent anirà acompanyat de fort onatge a la costa de Girona, especialment demà dimarts. Per aquest motiu Protecció Civil indica que és especialment important evitar els accessos al front marítim i respectar els tancaments que se'n facin.