Catalunya Diari
Puente de Italia, Savona

El temporal de pluges torrencials a Itàlia acaba amb un pont esfondrat i dos desapareguts

Els fets han tingut lloc a l'autopista A6 arran d'una esllavissada. S’han superat els 400 l/m² en tot l’episodi i hi ha moltes afectacions a la xarxa viària

El fort temporal que ha afectat Itàlia els últims dies ha causat  molts danys en les infraestructures de país i aquest passat diumenge va provocar la  caiguda d'un pont a l'autopista A6 i el tall de diverses carreteres  en diverses regions. S’hi han acumulat més de 400 l/m² en tot l’episodi  i hem de lamentar la pèrdua de quatre víctimes al sud-est francès pel mateix temporal i dos desapareguts al nord-oest d'Itàlia, segons informava Euronews.

El cos de bombers del país, van informar aquest diumenge a les xarxes socials que un  tram d'uns trenta metres d'un pont a l'autopista A6, que connecta Torí i Savona (nord) i que gestiona el Grup Gavio, es va enfonsar. L’autopista segueix tallada en les dues direccions i, segons les hipòtesis, el viaducte, situat a només dos quilòmetres de distància de Savona, pot haver-se enfonsat a conseqüència del fort temporal.

  

Els bombers estan  investigant la zona per assegurar-se que no hi hagi més morts o ferits, mentre que el president de la regió italiana de Ligúria, Giovanni Toti, i el regidor regional de Protecció Civil, Giacomo Giampedrone, es troben a la delegació de Govern en la ciutat de Savona per supervisar el desenvolupament de les investigacions preliminars.

Diverses afectacions

Els aiguats torrencials també van afectar altres regions, com al Piemont, que es troba en alerta vermella, i a la ciutat d'Alessandria dues persones han estat rescatades amb vida del seu vehicle caigut al riu Bormida, mentre que les autoritats busquen a una altra dona de 52 anys que va desaparèixer quan es dirigia al seu treball.

A la Vall d'Aosta (situat al nord-oest de la bota italiana) prop de mil persones estan aïllades pel tall d'algunes carreteres regionals davant el risc d'esllavissades. A Venècia, la marea ha tornat a pujar fins als 129 centímetres, encara que es tem que pugui arribar aconseguir els 140 si les pluges continuen, segons els mitjans locals. Al sud, a Calàbria, les intenses pluges també han provocat inundacions en diverses àrees de la regió.