El terratrèmol ha tingut lloc al sud de França

Almenys tres ferits i diversos danys per un fort terratrèmol de 5,4 al sud de França

El sisme ha tingut lloc al municipi de Montélimar i s’ha deixat sentir a molts quilòmetres de distància en ciutats com Lió, Marsella o Montpeller
El terratrèmol ha tingut lloc al sud de França
El terratrèmol ha tingut lloc al sud de França | Arxiu

Un fort terratrèmol de 5,4 graus  a l’escala de Richter ha sacsejat aquest dilluns al migdia el sud de França amb almenys tres persones ferides i nombrosos danys materials de poca importància en general. L’epicentre del sisme ha estat molt a prop de la localitat de Montélimar, però la seva força s’ha deixat sentir fins a grans ciutats a molts quilòmetres de distància, com ara Lió, Marsella, Montpeller, Grenoble Avinyó o Saint-Étienne. 

En declaracions als mitjans, la responsable de la prefectura d’Ardèche, Françoise Souliman, els tres ferits lleus haurien patit un atac de pànic en el moment del moviment de terres, mentre que els bombers estan fent balanç dels danys materials per determinar si els edificis no han patit cap dany important, ja que hi ha hagut petites caigudes de sostres i façanes, així com de molts objectes. Aquestes són algunes de les imatges del moment del terratrèmol:

Souliman ha demanat a la població que es mantingui a l’exterior dels edificis davant de la possibilitat que hi hagi noves rèpliques a l’espera de corroborar la seguretat de les estructures. La prefecta també ha concretat que la central nuclear de Cruas, ubicada a la zona, no ha patit cap desperfecte. 

Segons informa el Centre Sismològic Francès (BCSF) d’Estrasburg, l’epicentre s’ha localitzat concretament entre les poblacions de Teil i Montélimar, separades per pocs quilòmetres. El sisme s’ha deixat sentir amb força en aquestes zones.

Una zona habituada als terratrèmols

Pel que fa a la freqüència de l’activitat sísmica en aquesta zona, el cert és que es tracta d’una àrea molt habituada als terratrèmols degut a la seva proximitats als Alps, on les plaques tectòniques hi xoquen sovint. De fet, un dels pitjors sismes que es recorden va ser fa 110 anys, quan hi va haver desenes de víctimes.