Catalunya Diari
La explosión ha causado el fatal derrumbe de la casa

Dol a Itàlia per la mort de tres bombers en una explosió intencionada

Els fets han tingut lloc a la província d’Alessandria quan s’ha ensorrat una casa rural abandonada on s’han trobat bombones de gas i un detonador

Tragèdia a Itàlia després que tres bombers hagin mort aquest dimarts a la matinada arran d’una explosió presumptament intencionada en una casa rural abandonada on s’hi havia originat un incendi. Es dona el cas que en aquesta casa s’hi han trobat bombones de gas i detonadors, cosa que apunten a que la desgràcia no ha estat un simple accident. Els fets han tingut lloc al municipi de Quargnento, a la província d’Alessandria, ubicada al nord-oest del país.

De les tres víctimes, dues han mort a l’acte i una altra ha estat localitzada entre la runa de l’habitatge hores després dels fets. A més, dos bombers més han resultat ferits greus. Durant les tasques d’extinció del foc s’ha produït una explosió, però ha estat una segona detonació la que ha acabat esfondrant tota la casa i provocant la tragèdia. Els morts són Matteo Gastaldo (46 anys), Marc Triches (38) i Antonio Candido (32).

Imagen de los bomberos trabajando en el lugar de los hechos
Imatge dels bombers treballant al lloc dels fets | EFE

La disputa per la venda de la casa, possible motiu de l’explosió

La troballa del detonador i de les bombones de gas ha estat clau perquè el fiscal cap d’Alessanria, Enrico Cieri, s’hagi decantat per l’explosió intencionada. De fet, es treballa amb la hipòtesi que la detonació s’emmarqui en una disputa per la possible venda de la casa abandonada. Les autoritats del país ja han expressat el seu dol als equips d’emergència i als familiars de les víctimes.

«És un dolor per a tota Itàlia», ha expressat en el seu compte de Twitter el president del govern italià, Giuseppe Conte, enviant el seu suport a la família i als companys de les víctimes. «Són sempre herois en primera línia per protegir-nos", ha afegit. En la mateixa línia s'ha pronunciat el president de la República, Sergio Mattarella, que ha expressat el seu dolor pels esdeveniments.